Om AlleZielen 2015

Om AlleZielen — een belevingstocht

Op Allerzielen bidden we in de kerk traditioneel voor de overledenen. Maar de Boskapel steekt deze gedenkdag in een nieuw jasje: Op zaterdag 31 oktober, de vooravond van Allerheiligen/Allerzielen, nodigen we je van harte uit voor de Belevingstocht Om AlleZielen. Vanaf 19 tot 21 uur kun je in de Boskapel op een vernieuwende manier een weg gaan vol aandacht voor je eigen ziel en voor de zielen die je zo mist.

Tijdens deze tocht langs tal van activiteiten vol symboliek en rituelen komen alle zintuigen aan bod en is er lichamelijk en emotioneel veel te beleven. Om maar enkele voorbeelden te noemen: je kunt de naam van een overledene laten zingen, kaarsen aansteken, nieuwe hoop uit een levensboom ‘plukken’, meewerken aan een monument, vertellen, de stilte opzoeken, door een gedichtenlaan gaan, aan tafel verdriet en nieuwe hoop proeven, met video- en multimedia-installaties je eigen proces op het spoor komen, herinneringen ophalen en uitkijken naar nieuw perspectief. Een weg van vuur en passie, licht en warmte.

Je kunt komen en gaan wanneer je wilt, maar voor wie dat wil is er om 19 uur een opening en tegen 21 uur sluiten we af met een ritueel en een glaasje. Tussentijds is er een doorlopend programma. Op deze avond kies je je eigen weg, in je eigen tempo, samen of alleen; alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen, jongeren, gezinnen, volwassenen en ouderen. Tussendoor kun je op adem komen in het troostcafé. Gaandeweg ontstaat er zo je eigen persoonlijke belevingstocht Om AlleZielen.

Na vele lovende reacties vindt Om AlleZielen intussen voor de derde keer plaats. Opnieuw is ons team enthousiast en vakkundig bezig met de voorbereidingen. Klik hier voor een korte video-impressie of wat sfeerbeelden van de afgelopen keer of lees het artikel dat in februari 2015 verscheen in Laetare — tijdschrift voor liturgie en kerkmuziek. Volg de voorbereidingen op Facebook en op deze website.

Van harte welkom op dit event Om AlleZielen

Voor vragen en opmerkingen bel:
Annemarie Revenberg (024-6777612)
Ekkehard Muth (026-4953153)
of mail: omallezielen@boskapel.nl

Om AlleZielen — een belevingstocht
zaterdag 31 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur
De Boskapel Graafseweg 276, Nijmegen
Entree: 10,- / CJP 5,- / kinderen gratis

Reacties van de afgelopen keer

Wat een schoonheid en wat een troost.

De opbouw klopte helemaal!
Alle stadia van de tocht sloten helemaal aan op mijn emotionele proces.
Het was helemaal goed.

Ik moest erg huilen — en daar had ik vooraf ook op gehoopt…

Dank voor dit onvergetelijke professionele event.

Heerlijk… Dank voor de dans, de film, de zoete, zoute spijzen, de gedichten, het verhaal, de brug… en weer die prachtige muziek

Geef een reactie