Kindernevendienst

Het woord-gedeelte van vieringen in de Boskapel is voor jonge kinderen meestal moeilijk te begrijpen en lang. Daarom is er iedere zondag een kindernevendienst, waarin we met kinderen in de basisschoolleeftijd apart gaan zitten. Na het openingslied en welkomstwoord worden de kinderen naar voren geroepen en gaan ze met de begeleider van de kindernevendienst mee naar een andere ruimte. Net als de volwassenen luisteren de kinderen meestal naar een of meer teksten uit de bijbel, maar dan gelezen uit een kinderbijbel. Soms gaan we daar vervolgens creatief mee aan de slag, soms zingen we een lied, soms diepen we het thema uit in een gesprek, een spel of een meditatieve oefening.
Meestal komen de kinderen na de overweging weer terug in de kapel, waar ze helpen met het bereiden van de tafel en het ophalen van het boek met gebedsintenties. Een aantal keer per jaar komen de kinderen pas op het eind van de viering weer terug omdat we voor hun activiteit meer tijd nodig hebben.
In onze kindernevendiensten proberen we ruimte te maken voor de eigen gedachten, ervaringen en vragen van de kinderen. We gaan er niet van uit dat wij zelf altijd het juist antwoord hebben. We leren van elkaar door elkaar te ontmoeten bij een mooi verhaal.

In de zomervakantie is er geen kindernevendienst.
nevendienst 4