Uitvaarten

Bij het overlijden van een dierbare voelen we het verlangen om recht te doen aan wat hem of haar ten diepste uitmaakte. En het doet goed om stil te staan bij wat de overledene en u voor elkaar mochten betekenen en nog steeds betekenen.

Persoonlijk

In het Augustijns Centrum de Boskapel staat dan ook de overledene centraal en wat dit overlijden met u, de nabestaanden doet. Augustinus zegt: ‘God licht op in mensen’. Daarom beginnen we bij de voorbereiding van de uitvaart niet met de standaardinvulling maar vertrekken we bij de overledene en bij u.
Of u nu in kerkelijke zin gelovig bent, of dat u uw spiritualiteit op een bredere manier beleeft, in de liefde die van de overledene uitstraalde of in hoe u met elkaar het leven deelde zal altijd iets oplichten van wat ons overstijgt.

Rituelen

kaars aansteken 2Bij alles wat we over het overlijden en over de dood willen zeggen schieten woorden al gauw te kort. Dan helpen symbolen en rituelen ons om ons vermoeden en ons verlangen op het spoor te komen. Bij de voorbereiding van de uitvaart zoeken we samen naar woorden, muziek, symbolen en rituelen die bij u en de overledene aansluiten en die recht doen aan het mysterie wat iedereen met zich mee draagt.

Eigen inbreng

Daarbij zal ik u aanmoedigen om juist ook uw eigen persoonlijke inbreng te leveren: een eigen in memoriam, ontsteken van kaarsen, bloemen leggen, muziek die voor u een bijzondere betekenis heeft, een voorwerp wat voor u een unieke symbolische waarde heeft, een foto- of filmpresentatie, een gedicht of een persoonlijk woord, enzovoort. Er zijn zovele manieren om het mysterie wat iedereen met zich mee draagt tot uitdrukking te brengen. Zo komen we samen met u tot een goed, warm, persoonlijk, waardig en stijlvol afscheid.

Hoe werken we

binnendragenDe uitvaartondernemer neemt contact op met de Boskapel (06-39729600) om de ruimte te bespreken. En, als u dat zelf nog niet eerder hebt gedaan, neemt hij/zij ook contact op met mij. Ik kom naar u toe om met u te spreken over de overledene en over uzelf; over uw band met de overledene en uw verdriet; over de wensen van de overledene en uw wensen met betrekking tot de uitvaart. Het is ook mogelijk om dat gesprek te hebben voordat iemand overlijdt. Zo kunnen we de uitvaart samen met de stervende voorbereiden. Vervolgens gaan we samen de invulling van de viering bespreken. We gaan daarbij uw eigen wensen inventariseren en ik zal u voorstellen en ideeën aanreiken.

Daarna bereid ik de afscheidsviering voor. Daarbij houden we contact zodat alle elementen, muziek, uw eigen bijdragen, rituelen en symbolen goed op elkaar aansluiten. Ik zal in de viering voorgaan en, als dat aan de orde is, de plechtigheid op de begraafplaats of in het crematorium leiden.

Kosten

Het Augustijns Centrum de Boskapel bedruipt zichzelf. Daarom vragen wij een bijdrage voor de huur van de kapel en voor de inzet van de pastor. Op dit moment ligt het totaalbedrag bij € 800,-. Boskapellers die regelmatig via de kapelbalans hebben bijgedragen, hebben uiteraard recht op een gereduceerd bedrag.

Contact

Ekkehard Muth
026-4953153
06-17112278
ekkehard.muth@boskapel.nl

Geef een reactie