Leesgroep Augustinus

Hoe is het mogelijk dat Augustinus nog steeds zoveel mensen weet te boeien en te raken? Hoewel hij soms theorieën en overtuigingen kan verdedigen waar we tegenwoordig weinig meer mee kunnen, is hij zo’n intens zoeker en vraagt hij zo vol vuur naar de grond van het menselijke bestaan, dat we ons vandaag nog kunnen warmen aan de vlam van zijn persoonlijkheid.

We zijn begonnen met het lezen van de Belijdenissen, het bekendste boek van Augustinus. Nu we die uithebben, zijn we alweer een tijdje bezig met zijn uitleg van het evangelie van Johannes. Het eerste deel van die uitleg is in het Nederlands verschenen als Geef mij te drinken.

De evangelist Johannes vliegt als een adelaar hoger dan anderen, laat de duisternis van de aarde verder onder zich en aanschouwt het licht van de waarheid met scherpere ogen – Augustinus (in een van zijn verhandelingen)

Kom gerust eens langs om kennis te maken. Omdat Augustinus de loop van het evangelie volgt, kun je zonder al te veel moeite eens aanschuiven. We gebruiken de Nederlandse vertaling.

De leesgroep staat onder leiding van Karel Peijnenborg (e-mail), theoloog en lid van de Familia Augustiniana Nederland. De groep komt in principe eenmaal per maand op donderdagmiddag bij elkaar van 13.30 – 15.30 uur.

Geef een reactie