GEANNULEERD Samen lezen: God, iets of niets?

Deze avond gaat helaas niet door.
God, iets of niets? De postseculiere maatschappij tussen GELOOF en ONGELOOF

In de media horen we het geluid van de nieuwe atheïsten, mensen die sterk ageren tegen geloof met argumenten als ‘een gelovige is niet rationeel’ en ‘hoe kan nu iemand denken dat God de hemel en de aarde geschapen heeft, als de natuurwetenschappen bewijzen dat het anders zit?’. Afgaande op deze geluiden, zou je zeggen: “God is niets”.

Taede Smedes geeft echter een ander antwoord, waarbij hij zich baseert op wat mensen zelf aangeven als het gaat om geloof, religie en spiritualiteit. De stelling die hij in God, iets of niets? verdedigt, is dat de grenzen tussen geloof en ongeloof vervloeien. Terwijl het publieke debat nog geregeerd wordt door de nieuwe atheïsten die lijnrecht staan tegenover de traditionele gelovigen, komt er in de samenleving een nieuwe openheid waarin atheïsme en geloof met elkaar vervloeien. Nieuwe posities zoals ‘religieus atheïsme’, ‘religieus naturalisme’ en ‘post-theïsme’ ontstaan.

Taede Smedes waarschuwt de lezer dat het geen gemakkelijk boek is maar dat het de inspanning meer dan waard is.

Hij geeft in zijn boek een overzichtelijke uiteenzetting van de verschillende gelovige posities in Nederland die aantonen dat het oude paradigma van de Verlichting op zijn retour is en dat er nieuwe vormen van geloven komen. God is niet dood. God is er in vele gedaanten en geloof in Nederland is nog steeds volop aanwezig.

Begeleiding:
Datum: dinsdag 7 mei 2019 mogelijk meerdere avonden
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Augustijns Centrum de Boskapel
Kosten: € 10, per avond
Opgeven: info@boskapel.nl

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie