Lezing: Verrezen tot leerlinge van de Heer

Maria Magdalena in de verkondiging van Augustinus
Maria Magdalena speelt een belangrijke rol in de evangelielezing van de Paasmorgen (Johannes 20,1-18). Zij ontmoet als eerste de verrezen Heer.

De kerkvader Augustinus (354-430) heeft vele keren over dit evangelie gepreekt. Een aantal ervan is bewaard. Zijn toelichtingen sprankelen van levend geloof, pastorale wijsheid en creatieve omgang met de bijbel. Zijn uitleg blijkt vol verrassingen.

Tijdens de bijeenkomst staan we nauwkeurig stil bij het paasevangelie van Johannes en enkele inspirerende fragmenten uit de preken van Augustinus.

Door middel van voordracht, groepsgesprek en gezamenlijk lezen biedt Drs. Hans van Reisen een diepere kennismaking met Augustinus en (meer) inzicht in het paasevangelie.

Drs. Hans van Reisen (*1957) is theoloog en studiesecretaris van het Augustijns Instituut te Utrecht. In de afgelopen jaren publiceerde hij met anderen vertalingen van Augustinus en Ambrosius. Verder publiceert hij artikelen in tijdschriften in binnen- en buitenland en organiseert en begeleidt hij studie- en bezinningsbijeenkomsten over en rondom Augustinus.

Download de flyer.

Voor afbeeldingen van onze boeken zie: www.damon.nl en/of www.augustinus.nl.
Activiteit: Lezing: Verrezen tot leerling van de Heer
Gastspreker: Drs. Hans van Reisen
Datum: woensdag 3 april 2019
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Augustijns Centrum de Boskapel
Kosten: € 10,00
Opgeven: info@boskapel.nl

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie