GEANNULEERD Lezing: Het leven als wondermooi

De lezing van Taede Smedes gaat helaas niet door.

Taede A Smedes belicht het thema ‘Het leven als wondermooi’ vanuit het perspectief van twee recente boeken.

In God, iets of niets?, laat hij zien hoe religieuze atheïsten en post-theïsten op basis van verwondering een bepaalde vorm van nihilisme verwerpen en tot mystiek getinte wereldbeelden komen waarin het onderscheid tussen ‘geloof’ en ‘ongeloof’ verdwijnt.

In Thuis in de Kosmos ontwikkelt hij vanuit zijn persoonlijke verwondering een eigen post-theïstische visie op de kosmos en de plaats van de mens daarin.

Taede geeft met deze lezing een aanzet om na te denken over hoe mensen op verschillende wijzen en zonder de pretentie op waarheid te koesteren op zoek zijn naar zingeving en betekenis, voorbij het onderscheid tussen ‘geloof’ en ‘ongeloof’. Religie blijft in onze samenleving aanwezig, het verandert van gedaante en lijkt soms onzichtbaar, maar het verdwijnt niet.

Taede A. Smedes (Drachten, 1973) is godsdienst-filosoof en theoloog en werkt als freelance journalist, redacteur en vertaler. Hij schrijft o.a. voor De Volkskrant en het Nederlands Dagblad. Hij studeerde theologie in Groningen en promoveerde in 2004 op een proefschrift over Gods handelen en het natuurwetenschappelijke wereldbeeld. Hij werkte als onderzoeker aan verschillende universiteiten, o.a.in Leiden, Leuven en Nijmegen. https://tasmedes.nl.

Gastspreker: Taede Smedes
Datum: woensdag 24 april 2019
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Augustijns Centrum de Boskapel
Kosten: € 10,00
Opgeven: info@boskapel.nl

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie