Geannuleerd: Je wilt je kind toch iets meegeven

Deze activiteit gaat helaas niet door.
Veel ouders willen hun kinderen graag ‘iets’ meegeven van het geloof waarmee ze zelf zijn opgevoed. De verhalen en rituelen, verwondering, de ervaring dat er meer is dan wat je kunt zien en meten, goed zijn voor je medemens. Maar hoe doe je dat in een tijd waarin godsdienst niet vanzelfsprekend is en je niet meer kunt terugvallen op school of kerk?

In twee avonden over ‘kinderen en spiritualiteit’ draaien we de zaak om. Wat geven kinderen ons eigenlijk mee? Hoe ziet hun binnenwereld eruit? Hoe beleven kinderen de wereld, waar verwonderen zij zich over, hoe merken zij dat er ‘meer is tussen hemel en aarde’? Als je kinderen daar niet zoveel over praten, wat kun je dan toch aan ze zien, als je weet waarnaar je moet kijken? En wat kun je als (groot)ouders doen om het innerlijk van je (klein)kinderen ruimte te geven en te voeden?

U krijgt op deze avonden theorie aangereikt over kinderspiritualiteit, u hoort aanstekelijke voorbeelden van inspirerend opvoeden, en u gaat met elkaar in gesprek aan de hand van verrassende vragen. De avonden staan open voor kerkelijke en niet-kerkelijke mensen, voorkennis is niet nodig, nieuwsgierigheid wel.

Liesbeth Vroemen is theoloog en zelfstandig onderwijsadviseur, gespecialiseerd in kinderspiritualiteit, levensbeschouwelijke vorming en schoolidentiteit. Ze is redacteur van Hemel en Aarde, een tijdschrift/lesmethode voor spirituele vorming op de basisschool. Als lid van de International Association for Children’s Spirituality organiseert ze jaarlijks de Dag van de Kinderspiritualiteit. Ze heeft een zoon van 10 en begeleidt in de Boskapel regelmatig kinderactiviteiten.

Begeleiding: Liesbeth Vroemen
Wanneer: Donderdag 21 en 28 november
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Waar: Boskapel, Graafseweg 276, Nijmegen
Kosten: € 10, per avond
Opgeven is noodzakelijk en kan tot 14 november 2019
Aanmelden: info@boskapel.nl

http://www.boskapel.nl/extra/2019/10/kinderen-en-spriritualiteit.pdf

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie