Hoe werken oud en jong aan vrede?

Podium gesprek

Het Augustijns Centrum de Boskapel, Huis van Compassie, Raad Levensbeschouwing Religie Nijmegen en Vincent de Paul Center Nederland, organiseren drie keer per jaar een Podiumgesprek in Nijmegen. Deze keer ook in samenwerking met de Studentenkerk. Dit Podiumgesprek zal gaan over het toepassen van de Gulden Regel. Hoe werken oud en jong aan vrede.

Tijdens dit Podiumgeprek willen we vanuit verschillende leeftijden en achtergronden elkaar uitdagen om stelling te nemen over hoe kunnen we vredig samenleven. Wat verbindt ons en wat verwijdert ons van elkaar. Hoe kunnen we elkaar ontmoeten, elkaar verrijken of elkaar aanspreken op woorden of gedrag. Dit gebeurt door middel van het spel ‘Over de streep.’

Jan Jaap van Oosterzee, hoofd Public Affairs van PAX, zal een korte inleiding verzorgen. Al meer dan twintig jaar zet hij zich onvermoeibaar in om vrede te bevorderen, waarbij vooral het Midden-Oosten zijn interesse heeft. Zijn passie voor vrede begon al vroeg; hij groeide op met de ideeën van Martin Luther King en Martin Buber. Later nam hij deel aan de campagne tegen kernwapens, een trijd waarvoor PAX vorig jaar werd beloond met de Nobelprijs voor de Vrede. Religie is voor van Oosterzee daarbij een belangrijke inspiratiebron.

Het Campuskoor Veel stemmig zal zingen en deelnemen aan het gesprek en de interactie tijdens het spel `Over de streep´. Jan Jaap zal op de uitspraken en stellingen reflecteren.

Eva Martens, studentenpastor zal deze avond begeleiden. Er is een tolk aanwezig om de Engelse woorden in het Nederlands te vertalen.

Download de flyer.

Podiumgast: Jan Jaap van Oosterzee
Datum: maandag 25 februari 2019
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Studentenkerk, Erasmuslaan 9a, Nijmegen
Kosten: € 5,00

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie