Bespreken essay: Eerste liefde

Het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2019 is geschreven door Stine Jensen (Hollands Diep). De maand heeft als thema Met Aandacht. Het essay, met de titel Eerste liefde, sluit daarop aan. Stine Jensen zegt: ‘Het thema raakt hart, hoofd en ziel, want alles begint, staat of valt met aandacht.’

Eerste liefde is een filosofische, persoonlijke en spirituele mijmering over liefde en de rol die aandacht daarin heeft. Het kat- en muisspel is in het begin van de liefde een van de meest verfijnde aandachtsspelen. Als de liefde langer duurt, wordt gebrek aan aandacht de oorzaak van het probleem én het medicijn voor herstel: ‘we moeten elkaar meer aandacht geven’. Dit essay gaat over de taal en verbeelding van eerste liefde, en de lessen over de kunst van het aandacht geven.

Stine Jensen (1972) is filosoof, schrijver en programmamaker. Ze werd geboren in Denemarken maar groeide op in Nederland. Stine schreef diverse boeken, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, liegen, liefde tussen Turken en Europeanen, Scandinavië, opvoeden, emoties en identiteit. In 2015 werd haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? bekroond met een Zilveren Griffel. In dat jaar publiceerde ze ook het boek Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit, dat genomineerd werd voor het Beste Spirituele Boek 2015, over de yoga-opleiding die ze volgde tot kundalini yoga-lerares. Ze is op tv te zien met ‘Stine boekt sterren’.

Datum: dinsdag 12 februari 2019
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Augustijns Centrum de Boskapel
Kosten: € 10,00
Opgeven: info@boskapel.nl
Het essay “Eerste liefde” is vanaf 11 januari 2019 te koop.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie