Vredesweek 2018 – ‘Unsere mütter, unsere Väter’

In het kader van het thema van de Vredesweek 2018 – ‘Generaties voor Vrede’ – vertoont de Boskapel op vrijdag 21 september de serie Unsere Mütter, unsere Väter (2013). Deze driedelige, meermaals bekroonde, miniserie laat zien hoe de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog de levens van vijf Duitse jongeren tekenen. Geconfronteerd met de realiteit van de oorlog verandert hun optimisme en ambitie gaandeweg in desillusie en wroeging en werpt aldus zijn schaduw vooruit over de Duitse generaties van en na WOII.

Middels vertoning van de serie wil de Boskapel reflecteren op de gevolgen van oorlog op de levens van mensen, en hoe volgende generaties met deze gevolgen omgaan. Hebben de generaties na 1940-1945 iets geleerd van WOII, zo ja wat en hoe geven zij hier uiting aan? Ook zal de actualiteit niet worden geschuwd. Historisch onderzoek heeft tot nieuwe inzichten geleid ten aanzien van de rol die zowel de Duitse als de Nederlandse bevolking heeft gespeeld tijdens de Holocaust. In hoeverre zijn oude percepties ten aanzien van deze groepen nog op zijn plaats? Is het moment aangebroken voor een heroverweging en verruiming van de groepen gevallenen die we eren tijdens onze nationale dodenherdenking op 4 mei? Getracht zal worden om, in samenspraak met het publiek, een antwoord op deze en andere gerelateerde kwesties te vinden.

Gezien de lengte van het programma (4 uur en 35 min.) zal er in het programma een pauze worden ingelast waarbij een maaltijd zal worden geserveerd.

Download de flyer.

21 september 2018 – Augustijnscentrum de Boskapel
Start programma: 16.00 uur
Pauze en maaltijd: 17.30 uur, hervatting programma: 18.30 uur,
Nabespreking: ca. 21.45 uur
Kosten: € 20,- incl. maaltijd
Aanmelden (is nodig i.v.m. de maaltijd) via: info@boskapel.nl

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie