Vredesweek 2018 – de gulden regel

René ten Bos (Hengelo, 1959) is een Nederlands filosoof, auteur en organisatiedeskundige. Hij is hoogleraar filosofie van de managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en honorary professor aan de Universiteit van St Andrews in Schotland. Hij staat bekend als een eigenzinnig denker. Tegendraads en provocatief zet hij gangbare ideeën opzij en biedt op toegankelijke wijze een breed en kritisch perspectief. Hij schuwt geen enkel onderwerp en analyseert net zo makkelijk de managementwereld als het dierenrijk, gendervraagstukken of onze omgang met de natuur. In april 2017 is hij Marli Huijer opgevolgd als Denker des Vaderlands voor een periode van twee jaar.

Verbindend thema van de podiumgesprekken van dit seizoen is de ‘gulden regel’ uit verschillende levensbeschouwingen: Behandel de ander zoals je zelf behandeld zou willen worden. Dit is de kern van de internationale compassiebeweging. Dit is extra van belang omdat het nieuwe college van B&W van Nijme-gen zich in haar coalitieakkoord heeft verbonden aan de gedachte om Nijmegen ook te afficheren als een ‘stad van compassie’.

De 17de september is een datum in de Vredesweek. ‘Generaties voor Vrede!’ is daarvan de thematiek. Kan compassie een rol spelen in de wens naar vrede en in het contact tussen de generaties?

Van harte uitgenodigd in de Boskapel, Graafseweg 276 6532 ZV Nijmegen
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Kosten: € 7,50 (of naar draagkracht)
Parkeren: gratis parkeerruimte bij Graafseweg 274 en 276

De podiumgesprekken vinden 3 maal per jaar plaats in Nijmegen en worden georganiseerd in een samenwerkingsverband van Het Huis van Compassie, de Raad voor Religie en Levensbeschouwing, Vincent de Paul Center Nederland en Augustijns Centrum De Boskapel.

Download de flyer

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie