Rebible, samen lezen en bespreken

Verhalen, je komt ze overal tegen, in kunst, in muziek, literatuur, overal zijn er verwijzingen te vinden naar verhalen uit het best verkochte boek ter wereld, de Bijbel. Velen hebben die verhalen links laten liggen. Misschien vanwege de herinneringen aan de verplichtingen die ons werden opgelegd of de manier waarop die verhalen werden uitgelegd.

Zo bleek dat ook Inez van Oord (redactie Happinez) langere tijd het Bijbelboek met al die mooie verhalen vergeten was. Zij schreef onlangs het boek Rebible om samen met haar broer de vergeten verhalen opnieuw te laten leven.

Ekkehard Muth wil ons tijdens drie maandagavonden begeleiden om aan de hand van bijbelverhalen, met elkaar in gesprek te gaan, om zo de bijbelverhalen tot levende verhalen te laten worden.

Ekkehard Muth, pastor van het Augustijns Centrum de Boskapel. Geboren en getogen in een luthers-katholiek gezin in Duitsland heeft hij zich bij de Wereldraad van Kerken in Genève verdiept in oecumene. Zijn specialisatie in rituelen heeft hem laten ervaren dat geloven de grenzen van denominaties en religies overstijgt.

Download de flyer.

Samen Bijbelteksten lezen
Door: Ekkehard Muth
Wanneer: Maandag 15 en 29 oktober en 19 november
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Augustijns Centrum de Boskapel
Kosten: 10,– per avond
Opgeven: info@boskapel.nl

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie