Maand van de Spiritualiteit 2018

Maand van de Spiritualiteit medio januari 2018 – medio februari 2018

De initiatiefnemers van de Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij een groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie. Spiritualiteit kan heel concreet evenwicht, voeding en richting geven in een complexe wereld.

De Maand van de Spiritualiteit hanteert een breed begrip van spiritualiteit. Hierbij beperkt ze zich niet louter tot institutionele vormen van spiritualiteit en zelfs niet alleen de religieuze invalshoek. De Maand van de Spiritualiteit wil ruimte bieden aan zowel de spiritualiteit die verbonden is met de relatie God – Mens, als aan de spiritualiteit die meer verbonden is aan Levenskunst.

De Maand van de Spiritualiteit wordt vorm gegeven aan de hand van een thema. Het thema voor de Maand van de Spiritualiteit 2018 is Opnieuw beginnen. Uitgaande van het thema wordt elk jaar een essay geschreven. Dit jaar wordt het essay geschreven door Daphne Deckers en het heeft de titel Sterrenstof. Het essay is verkrijgbaar bij de start van de Maand van de Spiritualiteit.

Met de vormingsactiviteiten sluiten wij aan bij de Maand van de Spiritualiteit. En volgen wij het thema.
Zondag 28 januari 2018 wordt de jaarlijkse Verhalendag gehouden in Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen.
(de verhalendag wordt georganiseerd door het Huis van Compassie Nijmegen, de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen en het Augustijns Centrum de Boskapel)

Maandag 5 februari 2018 20.00 – 22.00 uur Spiritueel café

Woensdag 7 februari 2018 20.00 – 22.00 uur Boekbespreking: Essay Maand van de Spiritualiteit Sterrenstof

Voor meer informatie, kijk op de website www.Boskapel.nl.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie