Lezing Ontvankelijk worden voor het nieuwe

Met kerst vieren we het nieuwe leven dat steeds opnieuw geboren wordt in ons mensen. door ons heen. Dat is een ontroerend gegeven en de diepere betekenis van het Kerstfeest.

Herma Meulenkamp wil inzichtelijk maken hoe we ontvankelijk kunnen worden en hoe we het ‘nieuwe’ binnen onszelf kunnen herkennen en werkelijk kunnen ontvangen.

Zo kan het niet alleen Kerstmis worden buiten onszelf, maar ook in onszelf. Zo wordt het verhaal van Kerstmis een innerlijk verhaal.

Tijdens deze lezing is er ruimte en tijd om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan. Door meditatie of een kleine oefening zal het thema worden verhelderd en kunnen we ervaren hoe we ontvankelijk kunnen worden.

Herma stelt zichzelf tot doel: ‘Mensen aanraken en tot nadenken stemmen, opdat Kerstmis meer een innerlijk feest wordt dat altijd actueel blijft’.

Herma Meulenkamp (1955) is begeleider en opleider bij het ITIP, school voor leven en werk te Zutphen (www.itip.nl). Gedurende 18 jaar begeleidt zij mensen om het diepste en meest weerloze in zichzelf te leren kennen en hun zielsverlangens vorm te geven. Boeken uit de Bijbel, naast andere bronboeken zoals de I Tjing, inspireren haar hierbij.

Niet de geschiedenisverhalen, maar juist de innerlijke verhalen voor ieder van ons, hier en nu, dat interesseert haar.

Download de flyer.

Lezing: Herma Meulenkamp
Wanneer: dinsdag 11 december 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Augustijns centrum de Boskapel
Kosten: € 10,–
Opgeven: info@boskapel.nl

Dit bericht is geplaatst in Lezingen, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie