Lezing Heilige clou

Het woord ‘heiliging’ is verwant aan ‘heel’. De grote heiligen zijn een inspirerend voorbeeld. Hoewel ze soms curieus overkomen, zijn ze niet innerlijk verdeeld. Ze weten wat ze willen en zijn één van hart en ziel. Dat maakt een enorme energie vrij waardoor ze vaak bergen verzetten.

Onze eenwording als mens is het gevolg van de eenwording met God. Dit proces houdt in dat hij in ons toeneemt en we ontledigd worden van onze eigen angsten, mooie plannen en projecten. Dan leef je niet meer maar word je geleefd, in de beste zin van het woord. Dit klinkt misschien vreemd, tot we ons realiseren dat we niet eens het belangrijkste in ons leven, onze eigen geboorte, hebben gepland. De clou van ons bestaan ligt niet in onszelf maar in God. De populaire gedachte van zelfbeschikking en autonomie is een illusie die ons slecht voorbereidt op de weerbarstigheid van het bestaan en ons tot onheilig
verdeelde mensen maakt.

Uitgaande van mijn laatste boek God zijn: een oefening in bescheidenheid (uitgave Meinema, 2017), probeer ik in een lezing en nagesprek het besef te vergroten dat we meer God zijn dan we denken.

Inleiding: Jean-Jaques Suurmond
Wanneer: woensdag 5 september 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Waar: de Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen
Kosten: € 10,-
Opgeven: info@boskapel.nl

Download de flyer.

Dit bericht is geplaatst in Lezingen, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie