Kinderen spiritueel (op)voeden: hoe doe je dat?

Veel ouders willen hun kinderen graag ‘iets’ meegeven van het geloof waarmee ze zelf zijn opgevoed. Verwondering, de ervaring dat er meer is dan wat je kunt zien en meten, verbondenheid met je medemens, vertrouwd raken met verhalen en rituelen waarin dat allemaal wordt uitgedrukt en versterkt. Maar hoe doe je dat in een tijd waarin godsdienst allesbehalve vanzelfsprekend is en je niet meer kunt terugvallen op school of kerk?

In twee avonden over kinderen en spiritualiteit draaien we de zaak om. Welke spiritualiteit hebben kinderen zelf in zich? Hoe zien God en de wereld eruit vanuit de beleving van een kind? Wat weten we daarover? Wat kun je aan je eigen kinderen zien, als je weet waarnaar je moet kijken? En wat kun je als (groot)ouders doen om de spiritualiteit van je (klein)kinderen ruimte te geven en te voeden?

U krijgt op deze avonden theorie aangereikt over kinderspiritualiteit, stof om over na te denken, aanstekelijke voorbeelden van inspirerend opvoeden, en u gaat met elkaar in gesprek aan de hand van verrassende vragen. De avonden staan open voor kerkelijke en niet-kerkelijke mensen, voorkennis is niet nodig, nieuwsgierigheid wel.

Liesbeth Vroemen is theoloog en zelfstandig onderwijsadviseur, gespecialiseerd in kinderspiritualiteit, levensbeschouwelijke vorming en schoolidentiteit. Ze is redacteur van Hemel en Aarde, een tijdschrift/lesmethode voor spirituele vorming op de basisschool. Als lid van de International Association for Children’s Spirituality organiseert ze jaarlijks de Dag van de Kinderspiritualiteit. Ze heeft een zoon van 9 en begeleidt in de Boskapel regelmatig kinderactiviteiten.

Download de flyer.

Door: Liesbeth Vroemen
Wanneer: dinsdag 20 en 27 november 2018
Tijd: 20.00 – -22.00 uur
Plaats: Augustijns centrum de Boskapel
Kosten: € 20,–

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie