Geleide meditatie in de Bron

Geleide meditatie Week van gebed voor de eenheid van christenen

In de Week van gebed voor de eenheid van christenen van 21 – 28 januari 2018 willen we met een meditatieve viering in de Bron aansluiten bij het initiatief van de Raad van Kerken en Missie Nederland. In deze week bidden wereldwijd miljoenen christenen. Door samen te bidden ervaren ze onderlinge verbondenheid.

Mediteren doen mensen al spontaan wanneer ze aandachtig aanwezig zijn voor alles wat zich aandient. Je kunt ook meditatie beoefenen. Dan neem je er de tijd voor.

Om te kunnen mediteren is stilte nodig. Uiterlijke stilte, zoals een rustige omgeving, maar bovenal is stilte in jezelf nodig. Hierdoor is het mogelijk ten volle contact te maken met het hier en nu.

De geleide meditatie start met een ontspanningsoefening. Deze oefening zorgt voor de stilte en het contact met het hier en nu. Dan volgt de meditatieoefening. Allereerst wordt een tekst gelezen. (Zo mogelijk sluit de inhoud van de tekst aan bij het thema van de Week van gebed voor de eenheid van de Christenen.) Deze wordt in stilte verwerkt om tot een diepere en / of een persoonlijke betekenis te komen. Na 15 tot 20 minuten komt iedereen langzaam weer terug naar “het gewone dagelijkse leven”.

Begeleiding: Ria van Dinther, claris
Wanneer: dinsdag 23 januari 2018
Tijd: 20.15 – 21.00 uur
Om 20.00 uur buiten verzamelen, zodat gezamenlijk naar binnen gegaan kan worden.
Waar: De Bron, Waterstraat 141 Nijmegen

In verband met de maximale groepsgrootte van 15 deelnemers is vooraf aanmelden verplicht.
Opgeven: info@boskapel.nl

Het is mogelijk om aansluitend deel te nemen aan het avondgebed.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie