Eerste communie 2018

Op 17 maart 2019 start het jaarlijkse Eerste Communieproject voor kinderen uit groep 4 en 5 van de basisschool. In zeven bijeenkomsten van een uur maken kinderen kennis met verhalen, rituelen en symbolen die horen bij de communie. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in een kerkdienst in de Boskapel? Waar komt dat vandaan? En wat betekenen dingen als ‘bidden’, ‘delen’, ‘vergeving’ en ‘herdenken’ eigenlijk voor jou? Daar gaan we samen over praten maar we gaan ook tekenen, zingen, bewegen en stilte-oefeningen doen.

De bijeenkomsten zijn op zondag van 11.15 tot 12.15. De Eerste Communie is op 26 mei. Daar maken we in het Augustijns Centrum de Boskapel een speelse, muzikale, ontroerende en persoonlijke viering van. Bij dit project horen ook twee ouderavonden. De begeleiding wordt gegeven door Liesbeth Vroemen.

Liesbeth Vroemen is theoloog en zelfstandig onderwijsadviseur, gespecialiseerd in kinderspiritualiteit, levensbeschouwelijke vorming en schoolidentiteit. Ze is redacteur van Hemel en Aarde, een tijdschrift/lesmethode voor spirituele vorming op de basisschool. Als lid van de International Association for Children’s Spirituality organiseert ze jaarlijks de Dag van de Kinderspiritualiteit. Ze heeft een zoon van 9 en begeleidt in de Boskapel regelmatig kinderactiviteiten.

Eerste Communieproject
Begeleiding: Liesbeth Vroemen
Wanneer: start op zondag 17 maart 2019
Tijd: 11.15 – 12.15 uur
Plaats: Augustijns centrum de Boskapel
Opgeven: info@boskapel.nl

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie