Een levensregel voor beginners

“Een levensregel voor beginners” wil het benedictijnse leven vertalen naar vormen van samenleven en samenwerken buiten de muren van het klooster: een gezin, een school, een bedrijf, een orkest, een ziekenhuis.

De benedictijnse spiritualiteit is hiervoor uitermate geschikt. Zij is eenvoudig, weinig spectaculair en down to earth. Ze sluit goed aan bij een spreuk uit de Zen-traditie: “Vóór de verlichting: hout hakken en water putten, ná de verlichting hout hakken en water putten.”

In “Een levensregel voor beginners” worden de grondpatronen van de benedictijnse spiritualiteit, de benedictijnse levensregel: aandachtig luisteren om tot resultaat te komen en de benedictijnse geloften: op groei en bevrijding gericht, toegelicht en vertaald naar niet-monastieke contexten.

Wil Derkse staat ook uitgebreid stil bij benedictijns leiderschap: mensen stimuleren tot groei. Hierbij is de kernregel: wie in de gemeenschap extra verantwoordelijkheid draagt, dient over extra talenten te beschikken waar het gaat om aandachtig luisteren en adequaat respons geven.

Het laatste hoofdstuk is gericht op benedictijns tijdmanagement: een gevulde agenda, maar nooit druk. Leven en werken in een vast ritme is hierbij richtinggevend.

Bij deze boekbespreking gaan we er van uit dat voorafgaand het boek gelezen is. Hierdoor is het mogelijk de inhoud te bespreken en te vertalen naar ieders persoonlijke leven.

Download de flyer.

Wanneer: dinsdag 10 april 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Waar: de Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen
Kosten: € 10,-
Opgeven: info@boskapel.nl

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie