Boekbespreking: Sterrenstof

Boekbespreking Daphne Deckers ‘Sterrenstof’

De initiatiefnemers van de Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij een groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie. Spiritualiteit kan heel concreet evenwicht, voeding en richting geven in een complexe wereld.
De maand van de spiritualiteit 2018 heeft als thema Opnieuw beginnen. Het essay Sterrenstof, geschreven door Daphne Deckers, sluit hierop aan.

Daphne Deckers (1968) is schrijfster, presentatrice en één van de meest gelezen columnisten van Nederland. De afgelopen jaren presenteerde zij verschillende RTL4-programma’s en publiceerde een reeks succesvolle columnbundels, zoals Decksels, Manlief en Deze is voor jou. Deckers schreef ook enkele opvoedboeken, waarvan De geboorte van een gezin werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. Naast kinderboeken, zoals Het vliegende schaap, heeft Deckers ook comedyseries geschreven en toneelstukken vertaald. Alles is zoals het zou moeten zijn was haar eerste roman.

In Sterrenstof beschrijft Daphne Deckers openhartig hoe zij de verschillende fases van haar moederschap heeft beleefd. Vanaf zwangerschap en geboorte tot puberteit en het lege nest: fases die elk een nieuw begin betekenen waarin de moeder en haar kinderen centraal staan. In een humoristische vogelvlucht analyseert Deckers de ups-and-downs van het moederschap: ‘Het is één grote werkstage,’ schrijft zij, ‘die iedere dag opnieuw begint.’

Download de flyer.

Begeleiding: Annemarie Revenberg
Wanneer: 7 februari 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Waar: de Boskapel, Graafseweg 276 in Nijmegen
Kosten: € 10,- inclusief koffie/thee

Deelnemers worden verzocht het boek voorafgaand gelezen te hebben.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie