Aswoensdag Anders

Opnieuw beginnen, het oude achter je laten, alles wat je belast overgeven aan het reinigende vuur zodat uit de vruchtbare as nieuw leven kan opbloeien…

Onze traditionele aswoensdagviering heeft heel oude papieren. Al lang voor dat er kerken bestonden hebben mensen dit ritueel gevierd. En in de kerk heeft dit ritueel zijn plaats gevonden op aswoensdag.

Inmiddels merken we dat het reinigende en louterende ritueel van vuur en as niet alleen bij kerkelijk betrokken mensen in trek is. De behoefte om het oude af te leggen en om (uit de as) nieuw leven te zien ontstaan wordt door veel meer mensen gedeeld.

Daarom willen het Augustijns Centrum de Boskapel en het Oecumenisch CityPastoraat dit oeroude ritueel in een nieuw jasje steken. Op aswoensdag 14 februari om 19.30 uur is er in de Boskapel gelegenheid om op een eigen en persoonlijke manier stil te staan bij hoe je opnieuw wilt beginnen. Wat wil je achter je laten, hoe wil je zelf gereinigd en gelouterd worden, en wat mag er opnieuw tot leven komen…?
Na het ritueel van het vuur kan je een askruisje ontvangen.

Van harte welkom!

Wanneer: woensdag 14 februari 2018
Tijd: 19.30 – 20.30 uur
Waar: de Boskapel, Graafseweg 276, Nijmegen
Kosten: Entree gratis, wel collecte

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie