Zien wat er niet is

Spiritueel café

Dit spiritueel café sluit aan op het thema van de vredesweek De kracht van de verbeelding.

De kracht van de verbeelding van ons mensen is groot. Zien wat er niet is maakt ons tot visionairs en fantasten. Het geeft mensen de kans om in uitzichtloze situaties een voorstelling te maken van een andere, voor hen beter leven en de hoop dat dit werkelijkheid zal worden. De kracht van de verbeelding kan ons ook misleiden en vervreemden van de werkelijkheid wanneer we onze beelden vastzetten in onszelf en niet kunnen meebewegen met de ander, met veranderingen.

Tijdens dit spiritueel café kijken we naar onszelf. Hoe kunnen we in gesprek uitgangspunten en toekomstdromen delen. Hoe kunnen we morele dilemma’s aan elkaar duidelijk maken. Hoe kunnen we werken aan een vreedzame samenleving waarin verdraagzaamheid, verdeeldheid en uitsluiting verminderd worden of liever gezegd niet meer voorkomen. Wat kunnen we daadwerkelijk doen als individu of als groep?’

Ekkehard Muth is pastor van het Augustijns Centrum de Boskapel. Geboren en getogen in een luthers-katholiek gezin in Duitsland heeft hij zich bij de wereldraad van kerken in Genève verdiept in oecumene. Zijn specialisatie in rituelen heeft hem laten ervaren dat geloven de grenzen van denominaties en religies overstijgt.

Annemarie Revenberg is rouw en verlies begeleider en was actief in het geven van cursussen in de ouderenzorg op het gebied van welzijn en zingeving.

Begeleiding: Ekkehard Muth en Annemarie Revenberg
Wanneer: maandag 25 september 2017
Tijd: 20.00 -22.00 uur
Waar: de Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen
Kosten: € 10,-
Opgeven: info@boskapel.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Spiritueel café. Bookmark de permalink.

Geef een reactie