Verhalendag 2017

“OVER DE SCHUTTING, BIJ DE BUREN!”

De wereld lijkt te klein geworden, er gebeurt zoveel. Alles lijkt door elkaar te lopen. Op het grote wereldpodiumtheater speelt een theaterstuk waar we weinig vat op hebben. Vreemdelingen komen ons land binnen. Gemeentes willen dat we voor elkaar gaan zorgen. En bij de buren is het ook niet pluis.

In reactie vlucht iedereen het eigen eiland op. Deur op slot, ramen dicht. Om vanachter het gordijn nukkig naar die anderen te kijken. Die vreemde anderen die we niet vertrouwen. Maar waar we wel van alles over vinden. En ondertussen kennen we de naam van onze eigen buren vaak niet eens.

We staan tegenover elkaar. Wij en zij. Ik versus de ander. De massa tegenover het individu. De schutting tussen ons in. Zodat die ander maar vooral een vreemde kan blijven. En zelfs de vreemdeling zich hier hier niet langer thuis voelt. Zo maken we de wereld heel erg klein. Is er een weg naar buiten?

Wellicht dat het delen van verhalen de wereld weer wat groter kan maken. In verhalen bestaat immers een ruimte die we samen kunnen bewonen. Verhalen nodigen uit om weer naar elkaar te luisteren. Dus laat verhalen dan een ingang zijn tot de wereld van de ander. En kijk eens over die schutting, bij de buren!

Download de flyer

.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie