Spiritueel café: in het licht van sterven

Spiritueel Café “In het licht van sterven”
Nergens komen we zo dicht bij vragen van geloof en spiritualiteit als rondom het sterven. Als een geliefde ligt te sterven is dat verschrikkelijk en pijnlijk. Maar er gebeuren ook wonderlijke dingen die tussen alle pijn ook perspectief en troost kunnen bieden.

Bijvoorbeeld kan je het gevoel hebben dat de stervende nog wacht. Waar krijgt hij de kracht vandaan? Of midden in het stervensproces komt opeens ruimte om dingen nog recht te zetten en te verzoenen. En soms hebben we het gevoel dat de stervende verder kijkt dan de achterblijvers kunnen zien. Ineke Koedam heeft daar in haar lezing op 8 maart op indrukwekkende manier over verteld.

Allemaal wonderlijke momenten die ons in het licht van sterven een glimp laten zien van wat er meer is tussen hemel en aarde. Wat doet dat met je? En wat doet dat misschien met je geloof en met je spiritualiteit?
In het Spiritueel Café willen we hier over doorpraten. Van harte welkom op maandag 10 april (let op: dus niet op 3 april zoals oorspronkelijk aangekondigd) om 20.00 uur in de Boskapel.
Mensen die de lezing niet hebben gehoord kunnen hier ook gerust aan deelnemen.

Ekkehard Muth is pastor van het Augustijns Centrum de Boskapel. Geboren en getogen in een luthers-katholiek gezin in Duitsland heeft hij zich bij de wereldraad van kerken in Genève verdiept in oecumene. Zijn specialisatie in rituelen heeft hem laten ervaren dat geloven de grenzen van denominaties en religies overstijgt.
Annemarie Revenberg is zich tijdens het werken in de ouderenzorg gaan specialiseren in rouw- en verliesbegeleiding. Als rouwdeskundige ondersteunt ze mensen in het zoeken naar levenszin.

wanneer: maandag 10 april 2017 20.00 – 22.00 uur
De zaal is open vanaf 19.45 uur. Na afloop drinken we een glaasje in het café.
waar: de Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen
kosten: € 10

Download de flyer.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie