Mariavespers


Op 31 mei 2017, de laatste dag van de meimaand — Mariamaand, zetten we Maria in het zonnetje met een feestelijke vesperviering.

De vespers, dat is binnen de getijdengebeden in de kloosters, het avondgebed waarin liederen, gezongen psalmen en lezingen elkaar afwisselen. Door de week zijn de vespers ingetogen en meditatief, maar op feestdagen wordt er uitbundig gevierd.

Met het Boskapelkoor, onder leiding van Rob Engels en een aantal instrumentalisten, wordt deze viering een extra feestelijke vesperviering.

Zoals Maria het mogelijk maakt dat God mens kan worden, zo maakt zij het God ook mogelijk om zijn vrouwelijke kant te laten zien. Op die manier verbindt zij man en vrouw, God en mensen tot één gemeenschap.

Geen wonder dat veel mensen, ook mensen die hun spiritualiteit niet in een kerk beleven, Maria ervaren als “verbindster”.

Misschien volgt u ook onze andere vormingsactiviteiten rondom Maria en ontdekt u daarbij nog veel meer facetten van Maria. Dit alles is reden genoeg om de Mariavespers samen te vieren.

Wanneer: woensdag 31 mei 2017
Tijd: 19.30 – 20.30 uur
Waar: de Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen
Voorganger: Ekkehard Muth
Muzikale begeleiding: het Boskapelkoor o.l.v. Rob Engels en instrumentalisten
Entree gratis, wel collecte

Download de flyer Meimaand Mariamaand

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie