Lezing Wim Sleddens

Bekering in het leven van Augustinus.

‘Zo hebt u ons geschapen, gericht op u. En ons hart kent geen rust, tot het zijn rust vindt in u.’ De meest bekende woorden van Augustinus. Ze staan twee keer in de inleiding op zijn Belijdenissen. De tweede keer anders geformuleerd: ‘Wie kan mij tot rust laten komen in u?’ Deze woorden staan voor heel zijn leven. Hij geeft ze ons mee. Het leven van een mens wordt hiermee een persoonlijke zoektocht naar wie God voor hem is, die nooit ophoudt.

In het tiende boek van zijn Belijdenissen schrijft hij: ‘U bent begonnen mij anders te maken, en u zelf weet hoever u daar al in gegaan bent.’ In de zoektocht van zijn leven zijn bijzondere momenten. Allereerst was dat een boek van Cicero, over het zoeken naar wijsheid. ‘Wat stond ik toen in vuur en vlam, mijn God!’ Daarna “zijn ‘bekering”, in een tuin in Milaan hoorde hij een stem: ‘Neem en lees.’ Hij opende de Schrift en las: ‘Laat het verleden los, en bekleed u met de Heer Jezus Christus’. Vervolgens wordt hij geroepen om priester te worden en enkele jaren daarna bisschop. 

Wim Sleddens osa Na de studie theologie in Nijmegen en Rome was hij betrokken bij de opleiding voor MO Theologie en van leken voor Pastoraal Werk van de Augustijnen, was hij werkzaam op het Interuniversitair Instituut voor Missiologie en Oecumenica in Utrecht, was hij pastor in Zeist en in Nijmegen, en lid van het Algemeen Bestuur van de Orde der Augustijnen te Rome. Hij maakte een nieuwe vertaling van de Belijdenissen van Augustinus.

Download de flyer.

Inleiding: Wim Sleddens
Wanneer: woensdag 15 november 2017
Waar: de Boskapel Graafseweg 276 Nijmegen
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Kosten: € 10,-
Opgeven: info@boskapel.nl

Dit bericht is geplaatst in Lezingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie