Verslag N1 beeldspraak bezongen

De website van N1 heeft deze week aandacht besteed aan de voorstelling Beeldspraak Bezongen, die op zaterdag 5 maart in de Boskapel te zien was.

Beeldspraak bezongenBeeldspraak bezongen in Boskapel

Het Augustijns Centrum de Boskapel in Nijmegen organiseert tot juni allerlei (creatieve) activiteiten waar iedereen die geïnteresseerd is in geloof en spiritualiteit aan deel kan nemen. Het gaat onder andere om interactieve lezingen, praatcafés en voorstellingen. Ze sluiten aan bij het jaarthema “De Traditie Ben Jij”. Afgelopen zaterdag vond de muzikale voorstelling Beeldspraak Bezongen plaats.

“Is er nog iets waar je voor leeft?”, vraagt verteller Robert la Boresa uitdagend aan zijn publiek tijdens de voorstelling in de Boskapel. Hij staat in een decor van Mariabeelden en projecties van de kunst van Vincent van Gogh. Denkend aan deze schilder roept La Boresa uit: “De mens is kunstenaar en kunstwerk tegelijk. Kijk maar naar het schilderij van de korenvelden van Van Gogh: een gouden fluistering is ons bestaan.”

In Beeldspraak Bezongen neemt La Boresa de toeschouwers ook mee langs zes foto’s uit een serie van Edith Klinkhamer. Kees Pannekoek schreef daar teksten bij en het koor Sostenuto brengt live zes daarbij passende liederen ten gehore. Sostenuto wordt begeleid door Els Peverelli op piano en Inge van Egmond op viool.
Een van de meest opvallende attributen op het podium is een enorme ladder. Tijdens het lied We Are Climbing Jacob’s Ladder klimt La Boresa tot de hoogste trede en stelt het publiek de vraag “Wanneer heeft u voor het laatst naar de hemel geklommen?”

Een van de volgende interactieve activiteiten die het Augustijns Centrum in dit kader organiseert is op 5 april. Annemarie Revenberg houdt dan in de Boskapel een interactieve lezing over hoe kunst mensen kan verbinden. Meer informatie is te vinden op de website van de Boskapel.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws, Voortgang Beeldspraak Bezongen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie