Verhalendag

Gastvrije verhalen in het Huis van Compassie

Zondagmiddag 22 mei wordt een middag vol gastvrije verhalen in het Huis van Compassie te Nijmegen. Dan organiseert de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen (RLRN), in samenwerking met het Huis van Compassie, vanaf 12.30u. tot 17.00u., aan de Groenestraat 170, de Verhalendag 2016. Een middag vol verhalen rondom het thema gastvrijheid. Het programma start om 13.00u. en opent centraal met vertellingen door kenner van het boeddhisme en hindoeïsme, hoogleraar Aziatische religies aan de RU, prof. dr. Paul van der Velde. Entree voor de verhalenmiddag is gratis.

Vertellingen over gastvrijheid
Voor het thema van de verhalendag is gastvrijheid gekozen. Het is een thema dat nauw aansluit bij de actualiteit van de vluchtelingenopvang en de spanning die dit opwerpt in de Nederlandse samenleving. Na de centrale opening van de middag met vertellingen door prof. dr. Paul van der Velde, zullen drie rondes met vertellingen volgen. Bezoekers kunnen dan kiezen uit verschillende vertellers, waaronder de Syrische schrijfster en auteur van ‘De verleider van Damascus’ Daad Kajo, de Joodse Keren Ora en de Ba’haï Maarten Hurts.

Ontmoeting, verbinding en compassie
De Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen zet zich in voor ontmoeting, dialoog en verbinding tussen de verschillende religieuze, levensbeschouwelijke en multiculturele organisaties en initiatieven die Nijmegen rijk is. De RLRN werkt daarbij ook regelmatig samen met het Huis van Compassie. Het Huis van Compassie in Nijmegen is een laagdrempelige plek waar vele verschillende activiteiten plaatsvinden waarbij compassie met mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie centraal staat. Voor meer informatie over de RLRN, kijkt u op www.rlrnijmegen.nl. Voor meer informatie over het Huis van Compassie Nijmegen, kijkt u op www.huisvancompassienijmegen.nl

VERHALENDAG.poster

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten informatief. Bookmark de permalink.

Geef een reactie