Om Alle Zielen terugblik

Om Alle Zielen was voor mij een carrousel aan activiteiten, verstilling, beweging, reflectie, contact met element vuur, licht en donker, samenzijn en zin(g)geving. Ik heb genoten van de variatie en de keuzevrijheid.

De bijeenkomst van de St.Stephanus groep, muziek, gedichten, kaarsen aansteken, heb ik grotendeels met de ogen dicht op me af laten komen, met weemoed dacht ik aan twee ‘vergeten’ kindjes in onze familie en werd ik ook blij dat deze herinnering er nu mocht zijn.

De wensboom stond paars licht te geven, dank aan mijn vader en moeder voor de groei en ontwikkeling die ik mede dankzij hen nog steeds mag ervaren. Ieder ging zijn weg, ouders, kinderen, mensen alleen of met meer, herinneringsdoosjes maken, de stilte opzoeken, ieder zijn eigen herinneringen en ervaringen.

En wat had ik graag de namen van mijn ouders horen zingen, ik zag pas later dat ‘namenzingen’ ook geboden werd. Ik zing hun namen, Joop en Ine, nu zelf hardop.

Organisatie bedankt voor het welkom, de aandacht in beeld en geluid, de prachtige muziek in het midden van de ruimte. Ik voelde me verbonden met het geheel. Het was voor mij een avond waar leven en dood elkaar raakten, waar ik me kon open stellen voor vreugde en verdriet, waar Alle Zielen in herinnering en Alle Zielen in het hier-en-nu er mochten zijn. (Monique Hoogakker)

Voor mij waren de beelden in de kerkzaal het hoogtepunt van de avond, schitterend, dat, samen met de muziek en de hele sfeer, maakte dat ik een heerlijke avond heb gehad. (Maria Robbers)

Mooie aankleding met zorg en eenvoud.
Persoonlijk heb ik weinig met het dansen. De stilteruimtes, dat is mooi. En ik vindt het erg uit elkaar liggen. Voor mij persoonlijk vind ik muziek, zang (kinderen) en bijv. gedichten/ poëzie of een verhaal mij meer raken.
Maar ik zie de ongelooflijke energie die hierin gestoken wordt. (Els Jansen)

Het was voor mij een verademing, de kinderen van het koor en hun familieleden, en ook de leerlingen van de NSG.
Erg mooi om zoveel jongeren aan het werk te zien! (Birgitte Ligtenberg)


Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie