Inspiratiedag ‘Blijf niet stilstaan’ (geannuleerd)

Helaas, door gebrek aan belangstelling kan deze dag niet doorgaan. Als u al betaald had, krijgt u uw geld zo spoedig mogelijk terug.

Brandend hartWELKOM…
geloofsgemeenschappen van Augustinus-parochies, Augustinus-kerken en andere bewegingen die zich met Augustinus verbonden voelen, nodigen we uit voor de inspiratiedag:

Blijf niet stilstaan —
Wat heeft Augustinus te bieden
aan onze sterk veranderende samenleving?

Wij willen op deze dag leden van deze gemeenschappen bij elkaar brengen om samen van gedachten te wisselen over wat Augustinus ons in deze tijd van transitie te zeggen heeft.

Op deze inspiratiedag zullen in de ochtend twee lezingen plaatsvinden:

  • In de eerste lezing, door Prof. Klaas van Egmond, wordt de huidige, roerige tijd geschetst, waarin velen zich zullen herkennen. Een tijd van ‘overgang’ op vele gebieden, niet alleen in de kerk, maar ook in onze sterk veranderende samenleving.
    Na jaren van overvloed is er nu een verandering te bespeuren, weg van materieel/economische waarden naar waarden die er om doen; waarbij de eigen krachten van de mensen worden aangesproken. Dit biedt zowel kansen, maar veroorzaakt ook gevoelens van onzekerheid.
  • In de tweede lezing zal Prof. Mathijs Lamberigts vervolgens ingaan op wat onze gezamenlijke bron, Augustinus, in deze tijd van overgang ons kan bieden en op welke wijze hij ons in een tijdperk van verandering onze inspirator kan zijn.

In de middag zullen een aantal workshops plaatsvinden, rond thema’s zoals: vieren, dienen, jongeren en gemeenschapsvorming. Eén workshop is specifiek voor kaderfunctionarissen om te brainstormen over de toekomst.

Het wordt een dag van ontmoeten, van elkaar leren en samen zoeken naar hoe wij geïnspireerd door Augustinus onze bijdrage kunnen leveren in deze tijd.

De dag is een gezamenlijk initiatief van de Augustijnenkerk in Eindhoven en het Augustijns Centrum de Boskapel in Nijmegen.

Datum: Zaterdag 14 november 2015, 10.00-16.00 uur
Plaats: De Boskapel, Graafseweg 276, 6532 ZV Nijmegen
Aanmelden: via info@boskapel.nl
Kosten: € 15,- over te maken op NL35 INGB 0002 2069 16 t.n.v. Augustijns Centrum de Boskapel

Na de betaling is de aanmelding definitief en ontvangt u geen bevestiging meer.

Meer info:
Flyer inspiratiedag
www.boskapel.nl
www.augustijnenkerk-eindhoven.nl
024-3561809 Annemieke Pacilly, na 18.00 uur

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Inspiratiedag ‘Blijf niet stilstaan’ (geannuleerd)

  1. Joep Beliën schreef:

    Zeer tot mijn spijt ben ik in beslag genomen door familie -bezoek dat ik toch voor moet laten gaan; voor het gebeuren in de Boskapel ; ik was er graag bij geweest… een mens moet kiezen ..

    Een prachtige dag toegewenst : de Augustinus-inspiratie dag..

Geef een reactie