De Oversteek. Podiumgesprek over de Vredesverklaring van Nijmegen

De OversteekDe namen van de gasten zijn intussen bekend: Saïd Bouharrou (moslim), Toine v.d. Hoogen
(christenen), Rob Cassuto (jood) en Johan Dwarkasing (hindoestaan). Zij zullen zich buigen over de Vredesverklaring en gaan in gesprek over het in praktijk brengen van de ervan.

[Podiumgesprek op dinsdag 3 maart.] Donderdag 18 december was een bijzondere avond in Nijmegen. Vertegenwoordigers van de christelijke, joodse, islamitische en alevitische gemeenschappen in Nijmegen kwamen bij elkaar om een gezamenlijke verklaring tegen geweld uit naam van Religie te ondertekenen (zie: www.rlrnijmegen.nl).

In het Podiumgesprek op dinsdag 3 maart willen we hier gezamenlijk op voortbouwen. Hoe kan de Vredesverklaring in praktijk worden gebracht: welke voornemens hebben wij, welke concrete activiteiten zijn mogelijk, en hoe kan hierin samen worden gewerkt.

Opzet van de avond:

In deel 1 gaan de vier hoofdgasten op het podium in gesprek namens de moslimgemeenschap, de christenen, joden en hindoestanen. Hierna is een korte ceremonie waarin vertegenwoordigers van andere levensbeschouwelijke en religieuze organisaties een steunverklaring ondertekenen.

In deel 2 van de avond gaat het publiek uiteen in een aantal subgroepen om een onderling gesprek te voeren. Centraal staat: hoe kunnen wij allen nieuwsgierig naar elkaar zijn en elkaar ontmoeten, hoe kunnen we elkaar aanspreken op snelle oordelen en onverdraagzaamheid. Hoe dragen wij zo bij aan vrede.

Van harte welkom op dinsdag 3 maart van 20.00 – 22.00 uur in het Huis van Compassie (Groenestraat 170, Nijmegen).
Aansluitend gelegenheid voor een informeel samenzijn. Om 19.45 uur staat de koffie en thee voor u klaar.
Aanmelden is niet noodzakelijk.
Entree € 5,- of naar draagkracht.
Nadere informatie: 024 – 322 84 80 of www.huisvancompassienijmegen.nlPodiumgesprek 3 maart

Download de folder als PDF-bestand.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten informatief, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie