Oude spiritualiteit, nieuwe wegen

flyer Oude Spiritualiteit nieuwe wegenDinsdag 28 oktober om 20.00 uur. Podiumgesprek met als speciale gast: Prof. dr. Manuela Kalsky.
Gespreksleider: Ekkehard Muth. Plaats: Huis van Compassie.

In onze samenleving groeit de behoefte aan spiritualiteit en we kunnen ons afvragen: waar uit komt die behoefte uit voort? Hoe kunnen we daar als kerk en samenleving aan voldoen? Oude tradities bieden een grote spirituele rijkdom, maar wat kunnen we daarmee in onze huidige tijd? We leven in een dynamische wereld en in een veranderende samenleving met een grote diversiteit aan mensen, ieder met zijn/haar eigen gevoelens, geloof en culturele achtergrond.

Prof. Manuela Kalsky bekleedt de Edward Schillebeeckx-leerstoel voor Theologie en Samenleving en is directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS) en van project WIJ. Ze heeft samen met F. Pruim het boek Flexibel geloven geschreven dat gaat over zingeving voorbij de grenzen van religies. Zie: www.manuelakalsky.net

Ekkehard Muth is pastor van de Boskapel in Nijmegen.

Van harte welkom op 28 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in het Huis van Compassie aan de Groenestraat 170 in Nijmegen. Om 19.45 uur staat de koffie en thee voor u klaar.

Entree € 5,- of naar draagkracht.

Aanmelden is noodzakelijk bij: post@huisvancompassieniimegen.nl
Nadere informatie: 024 – 322 8480 / www.huisvancompassienijmegen.nl

De podiumgesprekken vinden drie maal per jaar plaats in Nijmegen en worden georganiseerd in een samenwerkingsverband van Het Huis van Compassie, de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen, Vincent de Paul Center, Augustijns Centrum de Boskapel.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten informatief, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie