Om AlleZielen 2014

Om AlleZielen (poster)(Klik op de afbeelding links om de poster te downloaden.)

Op zaterdag 1 november nodigen we je uit voor een belevingstocht Om AlleZielen. Tussen 19.00 en 21.00 uur ben je welkom om in en rondom de Boskapel een weg te gaan om je eigen ziel en om de zielen van je overleden dierbaren; kortom een tocht vol herinneringen en een tocht vol perspectief. Aan deze tocht kan zowel jong als oud deelnemen: samen, met het gezin of alleen. Ieder bepaalt zijn eigen tempo en zijn eigen weg. Ieder beantwoordt voor zichzelf de vraag: wie draag jij met je mee? Dat kan een kind, man, vrouw, broer of zus zijn, een vriend of vriendin of nog iemand anders, of zelfs de naamloze doden in deze wereld.

Vervolgens kan iedereen op zijn eigen wijze in en rondom de Boskapel langs rituelen en activiteiten vol symboliek gaan: men kan de naam van de overledene laten zingen, kaarsen aansteken, gedachten in een levensboom hangen, meewerken aan een monument, vertellen, de stilte opzoeken, gedichten beluisteren, herdenken en uitkijken naar een nieuw perspectief. Veel activiteiten zijn ook geschikt voor kinderen, daarnaast is er een kinderverhalen- en speelplek. Tussendoor kunt u op adem komen in het troostcafé. Al gaandeweg ontstaat er zo ieders eigen persoonlijke belevingstocht Om AlleZielen.

Het is een tocht voor zinzoekers, spirituele zoekers, voor gezinnen, kinderen, jongeren, ouderen. Het is een tocht voor jou en mij. Welkom!

Om AlleZielen is een initiatief van het Augustijns Centrum de Boskapel en mede mogelijk gemaakt door Dela verzekeringen en uitvaartverzorging.

zaterdag 1 november tussen 19.00 en 21.00 uur in De Boskapel Graafseweg 276, Nijmegen
Entree: vrije gift

Voor meer informatie:
www.boskapel.nl
026-4953153
024-6777612

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten informatief, Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Om AlleZielen 2014

 1. riet van dorst schreef:

  Beste mensen,
  Gisteren hebben we weer voor de tweede keer de belevingstocht mogen meemaken.
  Het was weer zeer de moeite waard.
  Wat een mooie aankleding: vuur, licht en natuurmateriaal. Een feest voor het oog.
  We hebben veel ontroerende momenten beleefd, vooral het zing/roepen van de namen van de overledenen. De herinneringen aan de tafel, het koor, de film en vooral het gewoon daar rondlopen met al de zielen onder je arm.
  Dat doet me wat.
  De enorme inzet en de verzorging om ons dit te laten beleven heeft ons geraakt.
  Veel dank hiervoor, Riet van Dorst en Jos van Kessel

Geef een reactie