In goed gezelschap, een zomeravond met Augustinus

Dinsdag 26 augustus om 20.00 uur in de Boskapel. Een interactieve avond, begeleid door Ekkehard Muth. Een avond in goed gezelschap, rond de spiritualiteit van Augustinus, een spiritualiteit, gedragen door de verbinding met de mensen om je heen.

In zijn jonge jaren had Augustinus een bewogen leven, om het maar netjes te zeggen, de gangmaker van elk feestje en altijd met een schare vrienden op sleeptouw. Na zijn bekering wil hij de stilte opzoeken en een teruggetrokken leven leiden. Maar dat lukt maar mondjesmaat, want nu zijn het de mensen die hèm op sleeptouw nemen. Ze bestoken hem met (levens)vragen en uiteindelijk bombarderen ze hem tot bisschop.

Gelukkig maar, want Augustinus ontwikkelt een spiritualiteit die niet gedragen wordt door een eenkennige persoonlijke relatie met God, maar juist door de verbinding met de mensen om je heen. Als hij roept: keer terug naar je hart want daar vind je God, dan betekent dat tegelijkertijd dat ook elk ander hart een bron van openbaring is; ‘eert God in elkaar’. Daarom worden gastvrijheid, vriendschap en gemeenschap kernwaarden van zijn denken.

Zijn betrokkenheid op de mensen wordt op gegeven moment zelfs zo groot dat een goede vriend hem aanbiedt om hem maar te ontvoeren, zodat hij weer tot rust en meditatie kan komen.

Gelukkig heeft zijn vriend afgezien van zijn ontvoeringsplannen en kunnen we in plaats van een lezing óver Augustinus nu een avond mét Augustinus houden. We laten hem aan het woord en zoeken samen naar de mensen. Wie zijn de mensen? Hoe kijkt Augustinus tegen de mens aan?
Een avond in goed gezelschap.

Activiteit: een interactieve avond gegeven door Ekkehard Muth
Datum: 26 augustus
Tijd: 20.00 –22.00 uur
Plaats: de Boskapel
Iedereen is welkom en er wordt geen entree geld gevraagd. De koffie en thee staat vanaf 19.45 uur voor u klaar.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie