Herdenken en vrijheid vieren: speciaal programma op 4 mei 2014 in de Boskapel

fakkellogoNB: Dit bericht heeft betrekking op 2014
Op zondag 4 mei a.s. willen we met u de doden en hun nabestaanden herdenken en ook onze vrijheid vieren in de Boskapel. De initiatiefnemers zijn drie vrijzinnige kerkgemeenschappen die in Nijmegen samenwerken in Bezield Verband: het Augustijns Centrum de Boskapel, de Effata-gemeenschap en de Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente.

Om 11.30 uur begint het evenement met een oecumenisch liturgische viering. Het landelijk thema van de 4e mei “vrijheid geef je door”, zal daarbij leidend zijn.

De overweging wordt verzorgd door Ria van den Brandt, onderzoeker Spirituality Studies en Holocaust Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen, die ons meeneemt in de wijze waarop Etty Hillesum haar innerlijke vrijheid wist te behouden, tegen alle verdrukking in. We breken en delen brood en wijn, en bidden en zingen met elkaar.

Na de viering is er een lunchbuffet van 12.30-13.00 uur.

Tussen 13 en 14.15 uur kunt u in en rond de Boskapel een route volgen waarlangs verschillende aspecten van 4 en 5 mei worden belicht. Er zijn o.a. een videomuur met vrijheidsgedichten en muziek uit vele landen, een gedichtenkamer, een verhalenkamer van en voor nabestaanden, een presentatie over de Liberation-Route en muzikale optredens.

Van 14.15-14.30 uur sluiten we gezamenlijk deze bijeenkomst af.

Klezmore en Hatikwa

De muzikale invulling van dit evenement wordt verzorgd door het klezmer-orkest Klezmore en het Nijmeegs koor met een joods geluid Hatikwa. De aangrijpende muziek van Klezmore en Hatikwa gaat de diepte in maar weet tegelijkertijd uit alle tragiek toch altijd weer hoop te putten.

We heten u van harte welkom om deel te nemen aan dit bijzondere evenement met diepgang en perspectief!

Datum: 4 mei 2014
Tijd: 11.30 uur – einde 14.30 uur
Plaats: Boskapel, Graafseweg 276, Nijmegen
Toegang: gratis, een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld
Organisatie: Augustijns Centrum de Boskapel, Effata gemeenschap, Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente
Informatie: ekkehard.muth@boskapel.nl

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten informatief, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie