Dan kun je verder

Stevenstoren 1944Stevenstoren 195370 jaar Bevrijding van Nijmegen
Bijzondere viering in de Boskapel
rondom de mis The Armed Man van Karl Jenkins

In het weekend 20/21 september is het 70 jaar geleden dat Nijmegen bevrijd werd. Daarom houden we op zondag 21 september om 11.15 uur een wel heel bijzondere viering. De viering is gebouwd rondom de indrukwekkende muziek van The Armed Man van Karl Jenkins en rondom verhalen van getuigen van de bevrijding.

Onder het thema Dan kun je verder herdenken we de bevrijding in 1944 en de moeilijke weg die Nijmegen toen als frontstad moest gaan. De liturgiegroep heeft het thema gekozen om stil te staan bij de mensen die het na de operatie Market Garden mogelijk gemaakt hebben dat Nijmegen weer verder kon. Nu, 70 jaar later, nodigt het thema Dan kun je verder vooral uit om aan de bevrijding te blijven werken.

Naast verhalen van getuigen uit deze tijd worden in onze viering door het Parnassuskoor o.l.v. Rob Engels delen uit The Armed Man — A Mass for Peace van Karl Jenkins uitgevoerd. De meeslepende muziek is opgebouwd rondom de christelijke mis, maar wordt aangevuld door stukken uit islamitische, hindoeïstische en niet-religieuze bronnen. Zo is er ook een belangrijke tekst van een overlevende van Hiroshima.

Van harte welkom in deze bijzondere viering.

‘Dan kun je verder’
oecumenisch liturgische viering rond The Armed Man van Karl Jenkins
Zondag 21 september om 11.15 uur
Augustijns Centrum de Boskapel, Graafseweg 176
Parnassuskoor en gelegenheidsorkest o.l.v. Rob Engels
voorganger: Ekkehard Muth, pastor
gratis entree, wel collecte

meer informatie:
Rob Engels: 06-50507691 / ramengels@hetnet.nl

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie