Cappella ad Fluvium zingt Bachs Johannes Passion, geënsceneerd

JohannespassieInScene.jpgOp 5 april 2014 om 20.00 uur. Capella ad Fluvium brengt onder begeleiding van dirigent Dirkjan Horringa de Johannes Passion van J.S. Bach in scenische vorm ten gehore. De Johannespassie is een muzikaal hoogtepunt in een traditie van passiespelen, een verhaal met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het evangelie van Johannes.

In ons land kennen de uitvoeringen van Johannes en ook de Matthäus Passion een vaste traditie van statige oratoriumconcerten. Doel van deze bijzondere productie is terug te gaan naar de wortels van de passies, het verhaal dat extra reliëf krijgt door op terughoudende wijze dramatische elementen toe te voegen. De Johannes passie wordt wel de meest menselijke van de vier versies in het nieuwe testament genoemd, en is daarom bijzonder geschikt om geënsceneerd op de bühne te brengen.

In deze uitvoering worden de evangelieteksten gezongen en geacteerd op het podium. Daarbij is tevens actieve participatie van het publiek: de toeschouwers zingen de koralen, het commentaar op het evangelie.

Informatie en kaartverkoop via de website van het koor: Capella ad Fluvium

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten informatief, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie