Activiteitenagenda voorjaar 2014 – Verdiepen en verbinden

Activiteitenagenda

U kunt het hele najaarsprogramma ook opvragen als PDF-bestand (klik op de link of de afbeelding hierboven).

Waar komen we ons bed voor uit? Podiumgesprek over Passie
Dinsdag 4 februari 2014, om 20.00 uur in Diaconaal centrum “De Haard”, Groenestraat 170, Nijmegen. Met Marianne van Haastrecht, abdis van Zusters Clarissen De Bron; Djamil Sardar, imam van de Surinaamse Islamitische gemeenschap; en Gertjan Eldering, meditatieleraar en studiebegeleider van Tibetaans boeddhistisch studiecentrum Jewel Heart.
Gespreksleider is Toine van de Hoogen, als theoloog verbonden aan de Radboud Universiteit. (Lees meer …)

De vorming van ons zelf (lezing)
Maandag 10 maart 2014 om 20.00 uur in de Boskapel; door Prof. Dr. Ciano Aydin, Thomas More hoogleraar Filosofie aan de Technische Universiteit Delft en universitair docent Filosofie aan de Universiteit Twente. Hij neemt ons mee in de discussie over de vorming van het zelf. Zijn uitgangspunt is dat we zelf veel kúnnen willen, maar dat geldt niet voor alles. We kunnen niet alles zelf willen noch onszelf volledig bepalen. (Lees meer…)

Thema-avond: Samen creëren
Dinsdag 25 maart 2014 om 20.00 uur in de Boskapel. Met John Bosman, initiatiefnemer van een buurmoestuin in Hees, en Katja Linders van de Waarmakerij. Zij willen ons bondgenoot maken van hun initiatieven. (Lees meer…)

Vrije wil en passie (lezing)
Maandag 31 maart om 20.00 uur in de Boskapel; een inleiding over vrije wil en passie door prof. dr. Palmyre Oomen, gasthoogleraar Wijsbegeerte aan de Technische Universiteit Eindhoven. (Lees meer…)

Cappella ad Fluvium zingt Bachs Johannes Passion, geënsceneerd
5 april 2014 om 20.00 uur. Capella ad Fluvium brengt onder begeleiding van dirigent Dirkjan Horringa de Johannes Passion van J.S. Bach in scenische vorm ten gehore. De Johannespassie is een muzikaal hoogtepunt in een traditie van passiespelen, een verhaal met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het evangelie van Johannes. (Lees meer…

Zelfvorming en vrije wil (spiritueel café)
Maandag 12 mei om 20.00 uur in de Boskapel. Hoe geven wij zelf vorm aan ons leven? In hoeverre bepalen we zelf wat we willen doen? Leven we met passie ons leven en zetten we ons daarom zonder terughoudendheid in met hart en ziel? Of laten we ons min of meer meeslepen door de dagelijkse gang van zaken of de waan van de dag? (Lees meer…)

Liefde voor het Leven (viering en uitstapje)
Zondag 1 juni: viering in de Boskapel en daarna een uitstapje naar de Botanische tuin. De viering begint om 11.15 uur, de eindtijd is nog niet bekend. Op deze zondag kunt u uw passie voor de natuur (her) ontdekken. Na de viering krijgt u een lunch aangeboden en vertrekken we vanuit de Boskapel gezamenlijk naar Brakkenstein om in het kader van het thema Liefde voor het Leven de Botanische tuin te bezoeken. U zult op een verrassende wijze worden meegenomen om te genieten van de pracht en praal die de natuur ons te bieden heeft. (Lees meer…)

Bezield verband

De Boskapel heeft in het kader van Bezield Verband een samenwerkingsverband met de DORE Gemeente en de Effataparochie. Informatie over hun activiteitenaanbod vind u via de links naar hun websites.
Ook werken we samen met de Ontmoetingskerk in Nijmegen.

Gespreksgroepen

Oecumenische gespreksgroep
De teksten die gelezen zijn vormen het uitgangspunt voor gesprekken over de eigen beleving en ervaring. De deelnemers leren vooral van elkaar. Eénmaal per maand; onder leiding van Rinus Bal. (meer…)

Oecumenische bijbelleesgroep
Gezamenlijk pogen we thuis te raken in de teksten van de Bijbel. Eénmaal per maand. (meer…)

Belijdenissen van Augustinus
De leesgroep is nu (augustus 2013) gevorderd tot boek 12, maar wie wil, kan zo aanschuiven. De Belijdenissen worden gelezen in de recente vertaling van Wim Sleddens osa. Eénmaal per maand, op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur; onder begeleiding van Karel Peijnenborg, theoloog en lid van de Familia Augustiniana Nederland. (meer…)

Leesgroep algemeen
Literaire leesgroep. Avonden in overleg; onder leiding van Gerard Willems. (meer…)

Dit bericht is geplaatst in Activiteitenagenda. Bookmark de permalink.

Geef een reactie