Inspiratie door verlies (Podiumgesprek ‘De Haard’)

Flyer Inspiratie door verliesDinsdag 1 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur in Diaconaal centrum ‘De Haard’, Groenestraat 170, Nijmegen (inloop vanaf 19.30 uur). Met Hub Crijns, directeur van het landelijk Bureau DISK (over verlies van werk), Qader Shafiq, beleidsmedewerker bij COS Gelderland en vanuit Afghanistan gevlucht naar Nederland (over verlies van je land) en William Yang therapeut en yoga- en meditatieleraar (over verlies van gezondheid). Gespreksleider is Toine v.d. Hoogen, als theoloog verbonden aan de RU.

Ons leven is als het ritme van de zee, eb en vloed. We krijgen met situaties te maken waarbij we denken “wat moet ik hier in Godsnaam mee? Wat moet ik zonder werk, hoe kom ik aan eten? Hoe ga ik om met mijn lichamelijke/geestelijke beperkingen, mijn ziekte…” Soms overleven we een tijd en daarna komen we weer tot leven. In grote of kleine verliessituaties ervaren we sterk wat er echt toe doet.

In het eerste deel van de avond hebben de gasten op het podium een gesprek, waarin vragen aan de orde komen als ‘Wat is verlies,’ ‘Hoe ga je om met verlies’ en ‘Verlies als kans?’ In deel 2 gaan de bezoekers uiteen in 3 subgroepen en in gesprek met de gasten en elkaar.

Deze activiteit is een gezamenlijk initiatief van de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen (RLRN), het Diaconaal Centrum Nijmegen, Stichting Augustijns centrum de Boskapel, Centrum Ontmoeting in Levensvragen (COiL) en Vincent de Paul Center.

Plaats: Diaconaal centrum ‘De Haard’, Groenestraat 170, 6531 HW Nijmegen
Kosten: €5,00 (of naar draagkracht), inclusief koffie en thee

Aanmelding niet via de Boskapel maar via Kerk in Actie.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten informatief, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie