Om AlleZielen

Om AlleZielen (poster)(Klik op de afbeelding links om de poster te downloaden. Zie verder het verslag van Mirre Bots en de reacties onder dit bericht.)

Op zaterdag 2 november tussen 19.00 en 22.00 uur vindt in en om de Boskapel Om AlleZielen plaats, een belevingstocht om stil te staan bij de overledenen en bij het eigen verdriet. Om AlleZielen is een tocht voor jong en oud ‘om’ de zielen van degenen die overleden zijn, en tegelijkertijd een tocht ‘om’ de ziel van hen die alleen verder moeten.

Allen die op deze avond willen stilstaan rond leven en dood zijn welkom; alleen, met meerderen, met het hele gezin. Aan het begin krijgt u een routebeschrijving mee met de vraag “Wie draagt u met u mee?” Dat kan iemand zijn die u in het bijzonder wilt gedenken, of een van de naamloze, onzichtbare doden in deze wereld. Vervolgens kan iedereen op geheel eigen wijze in en rondom de Boskapel op weg gaan langs rituelen en activiteiten vol symboliek: proeven van bitter en zoet, een pad door het donker vinden, uitkomen bij de tenten van woede, angst of hoop, schilderen, vertellen, dansen, kaarsen aansteken, ballonnen loslaten, maar ook uitkijken naar een nieuw perspectief, uitzien naar nieuw leven en nog veel meer. Ook voor kinderen zijn er eigen belevingsmomenten. In ieders eigen tempo en met de eigen keuzes ontstaat zo gaandeweg de eigen persoonlijke belevingstocht Om AlleZielen.

Het begin is om 19.00 uur en tegen 22.00 uur sluit Om AlleZielen af met een kort concert en een glaasje, maar uiteraard kan iedereen komen en gaan wanneer men zelf wil.

Om AlleZielen wordt voorbereid en begeleid door het Augustijns Centrum de Boskapel en het Centrum Ontmoeting in Levensvragen.

Plaats: De Boskapel, Graafseweg 276, 6532 ZV Nijmegen
Entree: Vrije gift

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten informatief, Nieuws. Bookmark de permalink.

3 reacties op Om AlleZielen

 1. (schriftelijke reactie) schreef:

  Alle stadia van de tocht, en de volgorde, ze sloten helemaal aan op mijn emotionele proces. Het was helemaal goed. Ik moest erg huilen – en daar had ik vooraf ook op gehoopt. En het was allemaal prachtig verzorgd. Dat begon al met het welkom, daarna de kaarsen, de muziek, de hapjes, de gedichten, enzovoort. Ik begrijp dat daar heel veel werk in is gestoken. Graag had ik de afsluiting bijgewoond, maar ik was om half negen “klaar” en had geen zin om daar anderhalf uur voor te blijven of voor terug te komen.
  Mij werd ook door anderen gevraagd om hun dank aan jullie allen door te geven, en dat doe ik graag bij deze.

 2. (schriftelijke reactie) schreef:

  Ik vond het een heel Schone dag, de Alle Zielen dag, zo genoten van de goede samenwerking met al de mensen. En ‘s avonds had ik diepe gesprekken met mensen aan de tafel van zout, zoet, bitter en zuur, echte ontmoetingen. Mocht ook genieten van het verhaal van Annemarie, van de dans en van de goede sfeer. De
  afsluiting bracht dat nog eens tot uiting.

 3. (schriftelijke reactie) schreef:

  ‘Ik wil jullie danken voor de belevingstocht afgelopen zaterdag.
  Wat een schoonheid en wat een troost.
  De prachtige sfeervolle herfstversieringen, de lichtjes, de muziek, de ontvangst….heerlijk..
  We hebben ons anderhalf tot twee uur kunnen laven in jullie kerk en we hadden nog meer tijd nodig om alles te zien en mee te mogen maken. het buitengebied hebben we amper gezien, jammergenoeg.
  Heerlijk…dank voor de dans, de film, de zoete, zoute spijzen, de gedichten, het verhaal, de brug …en weer die prachtige muziek.
  Zo’n avond is om niet gauw te vergeten en brood nodig in deze tijd.
  Graag voor herhaling vatbaar…zodat meer mensen dit ook mogen meemaken. Ook al zie ik dat dit enorm veel tijd, aandacht en energie kost.
  Wat een inzet!
  Dank

Geef een reactie