Lezing: Ouderen onder ons: wiens zorg

Dinsdag 9 april 2013, om 20.00 uur; inleider prof. Marcel Olde Rikkert. In samenwerking met UMC St. Radboud, UMC St. Radboud alzheimernetwerk, 100-
uw welzijns- en zorgnetwerk en SWON (Stichting Welzijn Ouderen Nijmegen).

“We zijn opgegroeid in de verzorgingsstaat. We merken nu steeds meer dat er een beroep wordt gedaan op de eigen verantwoordelijkheid en eigen regie. Maar wanneer heb je een voldoende complex aan kwalen om te mogen rekenen op de solidariteit van anderen?”

“Welke verantwoordelijkheid heb je als relatief gezonde oudere voor je leeftijdsgenoten en jongeren? Betrokkenheid op elkaar is van cruciaal belang. Ook in de wet maatschappelijke ondersteuning wordt het bevorderen van sociale samenhang en leefbaarheid in dorpen, wijken en buurten met name genoemd”.

Cliënten zijn zelf verantwoordelijk, maar professionals hebben de verantwoordelijkheid om ouderen te ondersteunen in het nemen van die verantwoordelijkheid.

Spreker prof. Marcel Olde Rikkert zal ingaan op de verantwoordelijkheden vanuit de cliënt en de professionals. Hij zegt hierover: “Wanneer er sprake van een échte ontmoeting en er sprake is van een open contact is het mogelijk om te horen en te ervaren welk type inspraak en besluitvorming de oudere wil en kan vormgeven. Samen beslissen, doelen stellen, het ideaal om voor te gaan.”

Na de lezing is er ruimte om vragen te stellen en gelegenheid om te komen tot discussie. De medewerkers van Stichting Welzijn Ouderen zullen hierin meedoen. Zij hebben veel ervaring in het samenwerken met ouderen m.n. de ouderen die thuis wonen. Zij leveren een grote bijdrage in het Nijmeegse om het welzijn van ouderen te bevorderen.

Voor informatie zie ook de folder.

Wij nodigen u van harte uit.

Toegang € 7,50 (inclusief koffie, thee), bij financiële bezwaren minder of vrije toegang.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie