De kunst van het afscheid nemen

Dinsdag 8 oktober om 20.00 uur in de Boskapel; door Claire van den Abbeele, kunstenares, auteur en therapeute.

Wij zijn niet alleen op weg naar ons ‘eigen’ leven maar ook naar onze dood. De wereld van vandaag is ‘terughoudend’ als het om de dood gaat. Toch zijn leven en afscheid nemen onherroepelijk met elkaar verbonden. Zij die durven stilstaan bij ziekte, bij sterven, maken ruimte voor wat hen heilig is. Stilstaan bij de dood roept meer leven op, roept vragen op omtrent zin en betekenis, omtrent alles wat het leven tot meer dan een overlevingstocht maakt.

Aan de hand van herkenbare woorden, beelden, poëzie en muziek verdiepen we ons in de kunst van het afscheid nemen. Deze bezinning nodigt uit stil te staan bij de diepe ervaring van afscheid nemen en laat ons zien hoe elke verlieservaring de mens uitnodigt om woorden van leven, woorden en gebaren van troost door te geven.

Claire van den Abbeele is de bezieler van De Verbinding, een organisatie in België die een grote bekommernis kent voor mensen met verdriet. Ze organiseert ontmoetingsdagen rond rouwen en verdriet. Ze geeft lezingen en bezinningen over levensthema’s. Ze stelt tentoon in zowel binnen- als buitenland. Haar schilderijen en boeken getuigen van een verlangen naar een leven in en met het wezenlijke.

Kosten: € 7,50 inclusief koffie en thee; bij financiële bezwaren: vrije gift of vrije toegang

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar De kunst van het afscheid nemen

  1. Mia de Leest schreef:

    Beste lezer,

    Mirjam Meurs heeft mij aangemeld voor de lezing van vanavond. Ivm ziekte kan ik niet komen.

    Met vriendelijke groeten,
    Mia de leest

Geef een reactie