Activiteitenagenda najaar 2013 – Verdiepen en verbinden

Activiteitenagenda

U kunt het hele najaarsprogramma ook opvragen als PDF-bestand (klik op de link of de afbeelding hierboven).

Augustinuslezing: De ontdekking van het innerlijk, over de actualiteit van Augustinus
Dinsdag 3 september 2013, om 20.00 uur in de Boskapel; door professor dr. Bert Blans. Wat is het innerlijk? In onze tijd lijkt het innerlijk verloren te gaan. Je schrijft over jezelf op Facebook, Twitter of elders op internet, over wat je bezighoudt – en dat ben je. Of toch niet? (meer …)

Podiumgesprek ‘De Haard’ over het thema Verlies
1 oktober om 20.00 uur in Diaconaal centrum “De Haard”, Groenestraat 170, Nijmegen. Met Hub Crijns, directeur van het landelijk Bureau DISK (over verlies van werk), Qader Shafiq, beleidsmedewerker bij COS Gelderland en vanuit Afghanistan gevlucht naar Nederland (over verlies van je land) en William Yang therapeut en yoga- en meditatieleraar (over verlies van gezondheid). Gespreksleider is Toine v.d. Hoogen, als theoloog verbonden aan de RU.
Deze activiteit is een gezamenlijk initiatief van de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen (RLRN), het Diaconaal Centrum Nijmegen, Stichting Augustijns centrum de Boskapel, Centrum Ontmoeting in Levensvragen (COiL) en Vincent de Paul Center. (meer …)

Een laatje voor later!
Een zaterdagmiddag (5-10, 26-10, 2-11 of 16-11; op verschillende plaatsen in Nijmegen). Nadenken over later is iets wat mensen misschien liever uitstellen. Toch is het belangrijk om na te denken hoe u op uw oude dag uw zorg wilt gaan regelen, hoe u dat gaat bekostigen en wat uw wensen zijn voor uw laatste levensfase. Daarom nodigen Swon, het seniorennetwerk, en het COiL (Centrum Ontmoeting in Levensvragen) u en uw mantelzorgers graag uit voor de serie informatiebijeenkomsten ‘een Laatje voor later’. (meer…)

De kunst van het afscheid nemen
Dinsdag 8 oktober om 20.00 uur in de Boskapel; door Claire van den Abbeele, kunstenares, auteur en therapeute. Ze is de bezieler van De Verbinding, een organisatie in België die een grote bekommernis kent voor mensen met verdriet. Wij zijn niet alleen op weg naar ons ‘eigen’ leven maar ook naar onze dood. Stilstaan bij de dood roept meer leven op, roept vragen op omtrent zin en betekenis, omtrent alles wat het leven tot meer dan een overlevingstocht maakt. (meer…)

Verliescafé
Maandag 21 oktober om 20.00 uur in de Boskapel; begeleiding: Ekkehard Muth (pastor) en Annemarie Revenberg (begeleiding verlies en levenszin). Verlies is inherent aan het leven. We kunnen te maken krijgen met verlies van leven, lijf, relatie, baan, enzovoort. Deze avond geeft ruimte om samen stil te staan bij ‘loslaten’ en ‘verbinden’. (meer…)

Om AlleZielen
Zaterdag 2 november tussen 19.00 en 22.00 uur vindt in en om de Boskapel Om AlleZielen plaats, een belevingstocht om stil te staan bij de overledenen en bij het eigen verdriet. Om AlleZielen is een tocht voor jong en oud ‘om’ de zielen van degenen die overleden zijn, en tegelijkertijd een tocht ‘om’ de ziel van hen die alleen verder moeten. (meer…)

Passie in leven en werken
Dinsdag 26 november 2013 om 20.00 uur in de Boskapel; door Jolien Slavenburg, coach en trainer. Sta je op een kruispunt in je leven of werk? Is het lastig te bepalen wat je het meeste drijft? Dan kan een Passie Inventarisatie een keerpunt vormen in je leven. (meer…)

Spiritueel café: Mijn passie uitleven!
Maandag 2 december om 20.00 uur in de Boskapel; begeleiding Ekkehard Muth (pastor) en Annemarie Revenberg (begeleiding verlies en levenszin). Passie brengt ons verder wanneer we ons verlangen serieus nemen en dit durven uitleven. We nodigen u uit om hier samen met ons bij stil te staan in dit spiritueel café. (meer…)

Bezield Verband in Nijmegen

In Nijmegen hebben drie parochies een Bezield Verband contact. Dit houdt in dat naast een jaarlijkse oecumenische viering ook de bezinnings- en verdiepingsactiviteiten op elkaar afgestemd worden en dat we elkaars activiteiten van harte aanbevelen aan ieder die hiervoor belangstelling heeft. Deze drie parochies zijn de Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Nijmegen e.o., kortweg de DoRe Gemeente, de Effata-parochie en de Boskapel. Informatie over (activiteiten van) deze gemeenschappen vindt u via hun websites Effata-parochie, DoRe Gemeente.

Gespreksgroepen

Oecumenische gespreksgroep
De teksten die gelezen zijn vormen het uitgangspunt voor gesprekken over de eigen beleving en ervaring. De deelnemers leren vooral van elkaar. Eénmaal per maand; onder leiding van Rinus Bal. (meer…)

Oecumenische bijbelleesgroep
Gezamenlijk pogen we thuis te raken in de teksten van de Bijbel. Eénmaal per maand. (meer…)

Belijdenissen van Augustinus
De leesgroep is nu (augustus 2013) gevorderd tot boek 12, maar wie wil, kan zo aanschuiven. De Belijdenissen worden gelezen in de recente vertaling van Wim Sleddens osa. Eénmaal per maand, op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur; onder begeleiding van Karel Peijnenborg, theoloog en lid van de Familia Augustiniana Nederland. (meer…)

Leesgroep algemeen
Literaire leesgroep. Avonden in overleg; onder leiding van Gerard Willems. (meer…)

Dit bericht is geplaatst in Activiteitenagenda. Bookmark de permalink.

Geef een reactie