Themadag: Zorg rond de laatste levensfase

Zaterdag 3 november 2012, van 10.30 tot 15.00 uur; inleiders Erik Borgman (hoogleraar theologie in Tilburg) en Annemarieke van der Woude (geestelijk verzorger in Oranje Nassau’s Oord als predikant van de Gereformeerde Kerk van Renkum en Heelsum), gespreksleider Kees Scheffers (Centrum Ouderen en Levensvragen in Nijmegen)

Programma:

10.30: Ontvangst deelnemers
11.00: Lezing door Erik Borgman
12.00: Lunch
12.45: Lezing door Annemarieke van der Woude
13.45: Forumdiscussie o.l.v. Kees Scheffers
14.45: Afsluiting

Erik Borgman zal het hebben over vragen zoals: Wie is er ooit ‘klaar met leven’? Kan een leven ooit mensonwaardig gevonden worden in die zin dat er maar beter een einde aan gemaakt kan worden? Aan deze laatste opvatting kleven fundamentele problemen. Terughoudendheid is daarom op zijn plaats waar het gaat om verruiming van wettelijke mogelijkheden het leven van mensen te beëindigen, ook op hun eigen verzoek.

Annemarieke van der Woude zal vanuit de pastorale praktijk op het onderwerp reflecteren. Van haar hand verscheen juni 2011 de publicatie Het doodshemd heeft geen zakken. Inderdaad valt er tegenwoordig veel te kiezen als het om sterven gaat, maar simpel is het niet. Hoe gaan we daarmee om? Als geestelijk verzorger zal zij haar ervaring met ons delen.

Toegang: €15, (inclusief koffie, thee en een eenvoudige lunch)

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie