Spiritueel café: Wat zoek je

Dinsdag 22 februari 2011 om 20.00 uur, onder begeleiding van Joost Koopmans osa, pastor van de Boskapel.

De afgelopen maand ontving Joost Koopmans twee e-mail-berichten met dezelfde strekking:

Sinds een tijdje bezoek ik regelmatig de vieringen op zondag in de Boskapel. De open en gastvrije sfeer spreken me aan, en inmiddels is de zondagochtend een moment geworden waar ik naar uitkijk. Vorig jaar is onze dochter geboren. Ik zou haar heel graag iets willen meegeven van het geloof. Omdat ik me in de kerk niet meer zo thuis voelde heb ik een tijdlang gedacht dat ik dat, hoe moeilijk ook, maar buiten het kader van de kerk zou moeten proberen. Nu in de Boskapel zie ik dat het ook anders kan.

We zijn al een tijdje op zoek naar een goede manier om ons zoontje van anderhalf te dopen. Ik voel me thuis in mijn gemeenschap (Quakers), maar de afwezigheid van rituelen, onder meer van doop, is voor mij een gemis. Af en toe kom ik in de Boskapel en ook daar voel ik me thuis. Het spreekt me vooral ook aan dat er oprechte aandacht is voor de kinderen. Als mijn kind gedoopt wordt, wil ik hem toch op zijn minst ergens mee naar toe kunnen nemen waar ik denk dat hij zich ook thuis zal voelen en waar echt ruimte is voor kinderen en hun taal.

Twee mails van jongere mensen die gezocht hebben naar een kerk die hen aanspreekt en die vragen om nadere kennismaking. Op 22 februari zou ik hun motieven om met het Augustijns Centrum de Boskapel op pad te gaan via een vraaggesprek willen uitdiepen. Om daarna van elkaar te horen of hun verhalen herkenningspunten oproepen en ook waar jouw vragen en verlangens liggen.

Voor deze avond wordt aan “Boskapellers” gevraagd om eens in je nabije omgeving te kijken dertigers/veertigers voor deze avond te interesseren!

Vrijwillige bijdrage

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie