Oude bronnen, nieuwe spiritualiteit

Dinsdag 9 februari 2010, 20.00-22.00 uur; door prof. dr. Arjo Klamer, hoogleraar economie van kunst & cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en oprichter en decaan van de Academia Vitae, Deventer

Wat zijn de bronnen die ons kunnen inspireren? Zeker in een wereld waarin zoveel op ons afkomt, heeft een mens behoefte aan inspiratie, aan ideeën die richting kunnen geven aan het dagelijkse leven. Zo’n bron kan de Bijbel zijn, maar er zijn zoveel meer bronnen die aangeboord kunnen worden om ideeën te op te doen.

De inleider van deze avond, Arjo Klamer, is cultureel econoom en decaan van Academia Vitae (de universiteit ‘van en voor het leven’). Na jaren in de VS aan liberal arts colleges te hebben gedoceerd, is hij overweldigd door de rijkdommen die de bronnen van de beschaving ons nu te bieden hebben. Arjo Klamer zet zich in om omgevingen te creëren waarin die bronnen tot hun recht komen en die mensen ertoe zetten om die bronnen vitaal te houden, overtuigd van het belang van een dergelijke kennis en inspiratie voor de samenleving nu.

Op deze avond komen vragen aan de orde als:

  • Om welke bronnen zou het kunnen gaan?
  • Wat kunnen die bronnen betekenen?
  • Wat kunnen ze mij persoonlijk bieden!

Toegang €5,— (inclusief koffie)

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie