Adventsactie 2010: Veilige haven

Logo Friendly havenOp de derde zondag van de advent vragen we aandacht voor het adventsproject. Dit jaar is gekozen voor een “blijf van mijn lijf”-huis in Namibië genaamd Friendly Haven. Vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld worden daar met hun kinderen tijdelijk opgevangen en geholpen een nieuw bestaan op te bouwen. Vorig jaar alleen al werden er op deze manier ruim 100 vrouwen en kinderen bijgestaan.

Het huis wordt gerund door Namibische hulpverleners en een grote groep vrijwilligers. Middels giften en eigen inkomsten worden de activiteiten van het huis gefinancierd. De vrouwen maken kleding, tassen, lakens etc. die ze verkopen. Het geld dat daarmee wordt gegenereerd, wordt gebruikt voor het levensonderhoud van de bewoners. Giften komen onder andere van particuliere donoren en bedrijven in Namibië, ambassades en een Nederlandse stichting die ter ondersteuning van het huis is opgericht. Marie-Louise Groen, lid van ons bestuur, is voorzitter van deze stichting.

Vrouw in het huisFriendly Haven bestaat 14 jaar. Ieder jaar doen er meer vrouwen een beroep op de organisatie. De opvang van de vrouwen vraagt om speciale veiligheidseisen. Juist op dit belangrijke punt zijn de voorzieningen onvoldoende. Deze vrouwen zijn kwetsbaar. Het huis dient hun persoonlijke veiligheid te garanderen zodat zij in alle rust kunnen herstellen.

Wij, de Boskapellers, willen deze vrouwen graag helpen om die veiligheid te verbeteren. Marie-Louise Groen zal dit project op de derde zondag toelichten tijdens de viering. U kunt bij die gelegenheid “Friendly Haven” ook financieel steunen. Op onderstaande websites vindt u meer informatie over deze organisatie en de Nederlandse vrienden van het huis.

http://www.friendlyhaven.org/
http://www.friendlyhaven.org/vriendenvan.html

Namens de kerngroep liturgie: Annemarie Revenberg
Namens de diaconiegroep: Marie-Louise Groen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie