Het scheppingsverhaal en de evolutiebiologie

Dinsdag 15 december 2009, 20.00-22.00 uur; door prof. dr. Palmyre Oomen, hoogleraar Wijsbegeerte, Radboud Universiteit Nijmegen en Technische Universiteit Eindhoven en senior onderzoeker Theologie en Natuurwetenschap, Radboud Universiteit Nijmegen, en prof. dr. Jan van Hooff, emeritus Hoogleraar Primatologie en Ethologie, Universiteit Utrecht

Een bijzondere avond, alleen al doordat er twee inleiders zullen optreden: professor Jan van Hooff en professor Palmyre Oomen. Jan van Hooff, bioloog en gespecialiseerd in primaten en hun gedrag, zal de spits afbijten en aangeven hoe de evolutiebiologie aankijkt tegen het verschijnsel van het zogenaamde “ontwerp”. Hij geeft dan een beknopte schets van hoe de evolutie wordt gedacht te werken.

Dan volgt Palmyre Oomen. Als theoloog (met een achtergrond in de biologie) zal zij aangeven wat het darwinistische evolutiemodel voor repercussies heeft voor (anders) denken over de mens en over God. Hoe op heel verschillende manieren vanuit het christelijk geloof op Darwin gereageerd is (neutraal, dol enthousiast of uitermate negatief). Ze laat zien hoe er niet slechts één gelovige reactie mogelijk is, en hoe zijzelf evolutiedenken en geloven zoekt te verbinden.

Daarna volgt een reactie van Jan van Hooff en een ongetwijfeld boeiende gedachtewisseling, waaraan uiteraard de aanwezigen kunnen en zullen willen deelnemen.

Toegang €5,— (inclusief koffie)

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie