Met je (klein)kind praten over geloven; een avond voor (groot)ouders

Dinsdag 7 oktober, 20.00-22.00 uur; door Drs. Emmanuel Gerritsen, identiteitsbegeleider bij Sol, Cuijk

Vragen en opmerkingen van kinderen lijken soms zo maar uit de lucht te komen vallen.

  • Waar is God?
  • Zit God in mij?
  • Heeft Jezus wel echt bestaan?

En dan sta je ineens met een mond vol tanden en zou je je (klein)kind zo graag een antwoord willen geven die hem rijker maakt.

Rond een uitvaart of overlijden ontstaan er ook vaak kleine gesprekjes over wat er gebeurt met de overledene. Wordt opa een ster? Gaat hij naar de hemel? Komt zijn ziel opnieuw terug op aarde?

Hoeveel ruimte geef je jezelf, hoeveel ruimte geef je je (klein)kind om deze geloofsbeelden te onderzoeken?

En wat als je kinderen niet gelovig zijn en jij wel, en je zou je kleinkind eigenlijk toch wel iets willen vertellen over je geloof? Hoe gaan ouders en grootouders om met verschillen in geloven en wat betekent dit voor het (klein)kind?

Deze avond gaan we op zoek naar ervaringen, vragen en opmerkingen van kinderen. We zullen er ook enkele tonen (DVD). Vervolgens zullen we met elkaar in gesprek gaan en zoeken naar enkele handvatten om als (groot)ouders met kinderen over geloof te praten.

Niet alle vragen zullen een antwoord vinden. Maar misschien is dat ook niet nodig. Na afloop van een dergelijke avond zei een vader: “Wat me oplucht, is dat ik niet op alle vragen van mijn kinderen een antwoord hoef te weten, maar dat ik ze kan uitnodigen zelf te vertellen en mee te denken.”

Prijs: € 5,— (inclusief koffie)

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie